NESTAO NA PUČINI / Rumunjskog surfera odnijela bura

Image

34-godišnjak iz Rumunjske borio se s valovima i burom u blizini pulskih Zlatnih stijena, pokušavao se dignuti na svoju dasku za surfanje, ali vjetara ga je zatim odnio prema pučini.

30.8.2009.
12:12
VOYO logo

PULA - Trima brodovima i jednim avionom nastavljena je u nedjelju ujutro potraga za 34-godišnjim rumunjskim surferom Cosmom Paunom, koji je nestao u subotu navečer u moru kod pulskih "Zlatnih stijena". Traganje je bilo prekinuto oko ponoći zbog mraka.

U Ministarstvu mora se doznaje kako je Rumunj na sebi imao sivu odjeću, a daska na kojoj je isplovio s gornje strane je plave, a s donje bijele boje, dok je jedro bijelo s plavim i crvenim prugama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u subotu oko 20 sati uočen kako se bori s valovima i jakim vjetrom, bezuspješno se pokušavajući dignuti na dasku, nakon čega ga je bura odnosila sve dalje prema pučini.

Nakon poziva građana Centru 112, u potragu za njim su se uključili policija, Lučka kapetanija i remorker Brodospasa "Junak" te četiri broda stranih zastava koji su plovili područjem traganja, a upozoreni su i svi trgovački brodovi u akvatoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju se ujutro u traganje uključio i MORH-ov avion Pilatus, uz plovila pulske kapetanije i pomorske policije te brod Obalne straže.

Spasiocima potragu otežavaju teški vremenski uvjeti - bura i veliki valovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike