Pala konačna odluka / Ruža Tomašić ipak na HDZ-ovoj listi!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dogovor HDZ-a i HSP AS postignut je iako se početkom veljače Joseph Daul, predsjednik Europske pučke stranke - grupacije kojoj pripada i HDZ, usprotivio stavljanju Tomašić na listu zbog njezinih euroskeptičnih stajališta.

28.2.2014.
13:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Pregovarački timovi HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević (HSP AS) dogovorili su danas u središnjici najveće oporbene stranke zajednički nastup na izborima za Europski parlament (EP), a iz HSS-a je priopćeno da će o istoj temi s HDZ-om razgovarati idućeg tjedna.

Pregovarački tim HSP-a AS vodila je predsjednica stranke Ruža Tomašić, a u ime HDZ-a pregovarali su politički tajnik stranke TomislavČuljak, glavni tajnik MilijanBrkić, potpredsjednik stranke DamirJelić i član Predsjedništva GordanJandroković, doznaje se u HSP-u AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovoreno je da će HSP AS imati dva mjesta na listi, dok će se konačni detalji, odnosno redoslijed na listi, dogovoriti tijekom vikenda te će biti objavljeni u ponedjeljak, rekao je Hini glavni tajnik HSP AS PeroĆorić.

"Nama nije toliko važno tko će biti na kojem mjestu liste, jedino je važno da to bude pobjednička lista. Što se tiče HSP AS, mi i sami možemo osvojiti jedno mjesto u Europskom parlamentu", izjavio je Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HSS-a, strateškog partnera HDZ-a, danas je priopćeno da ta stranka kani završiti pregovore s HDZ-om oko zajedničke liste za EU izbore nakon što se njihova kandidatkinja za EU parlament, potpredsjednica stranke Marijana Petir, vrati s kongresa Europskih pučana u Dublinu, koji se održava 6. i 7. ožujka.

Mediji nagađaju da bi Tomašić trebala dobiti četvrto mjesto na listi unatoč inzistiranju HSS-a da na tom mjestu bude MarijanaPetir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovor HDZ-a i HSP AS postignut je iako se početkom veljače JosephDaul, predsjednik Europske pučke stranke - grupacije kojoj pripada i HDZ, usprotivio stavljanju Tomašić na listu zbog njezinih euroskeptičnih stajališta i činjenice da je nakon ulaska u EU parlament na prošlim izborima pristupila euroskeptičnom Klubu europskih konzervativaca i reformista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo