KULMEROVI DVORI IPAK ZATVORENI / S koferima došli pred Todorićev dvorac

Image

Rezidencija obitelji Todorić u dozvolama se vodi kao hotel pa su članovi civilnih udruga došli s koferima kod njih prespavati.

27.2.2009.
7:05
VOYO logo

ZAGREB - Neobičan prizor odigrao se u četvrtak pred ulazom u Kulmerove dvore gdje živi obitelj vlasnika Agrokora Ivice Todorića. Na ulazu se okupilo 50-tak članova udruga Zelena akcija i Pravo na grad koji su s punim koferima osobnih stvari čekali punih 12 sati da ih Todorići puste na imanje.

Kulmerovi dvori su, naime, prema lokacijskoj dozvoli hotel, a ne stambeni objekt pa su građani došli provjeriti mogu li tamo provesti vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, predstavnik obitelji Todorić im je poručio da je u tijeku kategorizacija te da objekt još nije otvoren za javnost.

Građani su zapravo pred Kulmerove dvore došli jer su željeli upozoriti na brojne nelogičnosti u novom GUP-u. Protive se gradnji velikih obiteljskih vila u zaštićenoj podsljemenskoj zoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borit ćemo se da privilegirani moćnici ne zavladaju gradom Zagrebom i unište predivne zelene krajolike" , rekao je Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad.

Kulmerov dvorac iz 19. stoljeća u zagrebačkim naselju Šestine obitelj Todorić je obnovila 2006. godine i pretvorila u stambeni objekt iako se dvorac  vodi kao hotel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo