OBAMA PRIZNAJE / 'SAD redovito napada teroriste u Pakistanu'

Image

Američki predsjednik Barack Obama priznao je svijetu da SAD redovito svojim bespilotnim letjelicama napada sumnjive militante u Pakistanu.

31.1.2012.
8:00
VOYO logo

U svom obraćanju javnosti američki predsjednik BarackObama otkrio je svijetu da SAD redovito svojim bespilotnim letjelicama napada sumnjive militante u Pakistanu.

Napade je priznao tijekom sat vremena dugog "druženja" sa korisnicima Googleove socijalne mreže, a cijeli događaj je uživo prenosio YouTube.

Prema njegovim riječima, ova vojna operacija usmjerena je prema "ljudima koji su na popisu aktivnih terorista". Pakistan je upravo zbog njih već nekoliko puta optuživao Amerikance za kršenje njihovog suvereniteta.

Obama je kazao kako se napadi najčešće događaju u pakistanskom plemenskom području, na teškom terenu uz granicu Afganistana i Pakistana.

"Bez tih napada, SAD bi morao koristiti mnogo nametljivije vojne operacije da bi došli do tih terorista", dodao je predsjednik. Čini se kako su Amerikanci izveli 64 takva napada prošle godine, dok ih je 2010. bilo 101.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo