BIVŠI PREMIJER SE UZRUJAO / Sanader: 'Ja sam laik, ali on mene optužuje i laže'

Image
Foto: Pixsell

Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros se nastavlja suđenje Ivi Sanaderu, Stjepanu Fioliću i Mladenu Mlinareviću za slučaj Planinska, a na samom početku Sanader je oštro napao bivšeg HDZ-ovca Fiolića, koji je jučer priznao krivnju i rekao da je Sanaderu donio milijun eura i 10 milijuna kuna.

18.4.2013.
11:00
Pixsell
VOYO logo

Suđenje Ivi Sanaderu, Stjepanu Fioliću i Mladenu Mlinareviću za slučaj Planinska nastavljeno je jutros na zagrebačkom Županijskom sudu. Sanader je oštro napao bivšeg HDZ-ovca Fiolića, koji je jučer priznao krivnju i rekao da je Sanaderu donio milijun eura i 10 milijuna kuna.

Sanader je počeo ispitivati drugooptuženog Fiolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažete da ste poslušnik. Što sam ja to toliko tražio od Vas? Nabrojite naredbe", inzistirao je Ivo Sanader.

"Košnja trave, uređenje vrta itd.", odvratio je Fiolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koji je bio dan u tjednu kad ste mi predali novac?", upitao je Sanader.

Fiolić je odgovorio da se ne sjeća, ali da Sanader dobro zna da su prije razgovarai i da mu je rekao da nema dva i pol milijuna kuna. Sanader ga je prekinuo i rekao da ga nije to pitao. Fiolićev  odvjetnik Madunić tražio je od Sanadera da pusti Fiolića da govori. Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović napomenuo je: "I ja sam se jučer zabunio jer se Fiolić ponaša kao svjedok optužbe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Ivo Sanader, Planinska, Suđenje

(FOTO: PIXSELL)

Sutkinja Jasna Smiljanić je prokomentirala da takvi komentari nisu za sudnicu te je zabranila jedno sugestivno pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam laik, a on mene optužuje i laže pa ga valjda mogu pitati što hoću", rekao je Sanader na to.

Madunić je zamolio sutkinju da zaštiti njegova branjenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiolić je počeo dodatno pojašnjavati jučerasnju obranu. Ponovio je da je Sanader tražio dva i pol milijuna provizije te je rekao da Ministarstvo regionalnog razvoja nakon kupnje nije plaćalo rate, nakon sto je ministar postao Pankretić.

Sanader ga je upitao zašto je u USKOK-u izjavio da mu je on poslao SMS, a Fiolić je tvrdio da se ne sjeća. Podsjetio se kad su mu predočili iskaz i kad je sutkinja pročitala  SMS poruku u kojoj je pisalo "Na muci se poznaju junaci", za koju je Fiolić u istrazi rekao da ju je dobio od Sanadera, odmah po njegovu izlasku iz pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader ga je zatim upitao je li mu poznato da je njegova supruga nedavno jednom saborskom zastupniku rekla: 'Moj Štef je prisiljen teretiti Sanadera, iako zna da on nema veze s kupoprodajom Planinske?". Fiolić mu je odgovorio kako ne zna za to i da za takvo nešto nije čuo te da to nije istina.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Ivo Sanader, Planinska, Suđenje

(FOTO: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je ispitivanje preuzeo zamjenik ravnatelja USKOK-a Tonči Petković. Fiolić kaže da je u Kozarčevoj od 2006. do 2009. bio desetak puta, a osiguranje ga je pregledalo svega jedan il dva puta. Petković je upitao zašto, a u tom trenu je upao Sanader: "Zašto bi on to znao?". Petković je tada povikao: "Ja postavljam pitanja sada gospodine Sanader. Kada ste to radili vi, ja vam nisam upadao".

Podsjetimo, na zagrebačkom Županijskom sudu čitanjem USKOK-ove optužnice jučer je počelo još jedno suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu kojega se u posljednjem u nizu korupcijskih slučajeva tereti da se okoristio preprodajom zgrade u Planinskoj ulici. Sanader je odbio USKOK-ove tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U kartonskoj kutiji sam Sanaderu donio milijun eura i 10 milijuna kuna'

Uz Sanadera, na optuženičkoj su klupi mesar i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić te Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inženjerski biro 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja.

Drugooptuženi Stjepan Fiolić, koji je i u istrazi potvrdio da je zgrada prodana po višoj cijeni te da je 17 milijuna kuna odnio Sanaderu, priznao je krivnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivnju su priznali i predstavnici Fiolićevih tvrtki Mesnice Fiolić te Centra za reprodukciju i stočarstvo, ali ne i trećeoptuženi Mladen Mlinarević.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo