SVJEDOČILA KATICA FIOLIĆ / Sanader: Ovo je vrhunac laži!

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Na suđenju bivšem premijeru u slučaju Planinska svjedočila je Katica Fiolić, supruga bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Stjepana Fiolića. Sanader je odmah prigovorio istinitosti njezinog svjedočenja rekavši da je 'ovo vrhunac laži'.

10.10.2013.
10:56
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Supruga mesara Stjepana Fiolića, koji je priznao da je nakon prodaje zgrade u Planinskoj ulici ministarstvu regionalnog razvoja Ivi Sanaderu odnio proviziju od 10 milijuna kuna i milijun eura, po zakonu nije bila dužna svjedočiti, ali je ipak sjela na klupu za svjedoke.

Ona je bila direktorica mesnica "Fiolić" i potpisivala je dokumente, ali po suprugovom nalogu. Znala je da želi prodati Planinsku i da je kupac Čobankovićevo ministarstvo, pa se čudila kada je  trebala potpisati taj igovor s HYPO Leasingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprug je poručio: "Niš puno ne pitaj nego buš potpisala", a onda je jedan dan došao suprug i rekao joj da Sanaderu mora dati deset milijuna kuna i milijun eura. Katica Fiolić je svjedočila da su taj novac uzeli iz ušteđevine koja je bila u sefu.

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Bila je revoltirana jer taj novac moraju dati Sanaderu. Potvrdila je i suprugovu priču da ga je bivši premijer zvao da dođe slike s kombijem bez loga. Kada je jednu večer došao s odvjetnicima na večeru, suprug joj je rekao da je bivši predsjednik HDZ-a tražio novac za obranu. Ona je bila šokirana i jasno mu je poručila: "Ako daš ijednu lipu ovaj put, rastat ću se!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku supruga iz pritvora, nagovarala ga je da sve prizna i ispriča USKOK-u.

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Obrana je pokušala uzdrmati svjedočenje Katice Fiolić pitanjima o tome kako su Fiolići novac, za koji kažu da su dali Sanaderu, potrošili na gradnju sinove kuće. Bivši premijer je prigovarao istinitosti svjedočenja jer kaže da je prilagođeno obrani supruga i cijele obitelji, no da je razumije jer su to majčinski osjećaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je ipak zaključio: "Ovo je vruhanc laži!".

Na klupi za svjedoke trebao bi se pojaviti i bivši član uprave Hrvatskih šuma Mato Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo