LOV NA VJEŠTICE / Sanader: Pa ni Staljin nije ovako sudio!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši premijer, za kojeg USKOK traži najdulju zakonom predviđenu kaznu te oduzimanje 23,7 milijuna kuna u slučaju Fimi medija, zatražio je od suda oslobađajuću presudu rekavši da su on i njegovi branitelji dokazali da nije kriv.

4.3.2014.
10:46
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

"Riječ je o najintrigantnijem postupku u kojem sam ja u centru pozornosti suočen s monstruoznim optužnicama. Dokazali smo da nisam kriv, sve se temelji na iskazima suoptuženika, a mi smo doveli svjedoke koji su to demantirali i zato predlažem oslobađajuću presudu. Slijedi lov na vještice. Nigdje nema dokaza, nema svjedoka, nema mog potpisa, nema tog novca...", rekao je Sanader u završnoj riječi.

"Predmeti protiv mene kao na tekućoj traci jer je Bajić dobio naredbu i nalog Jadranke Kosor za moj politički progon, a to su mogli samo s pritiscima na optužene i svjedoke. Neki na to nisu pristali. Damir Polančec, primjerice, njemu su nudili 'reci da je Sanader', ali on na to nije pristao, Svaka mu čast!", dodao je bivši premijer.

"USKOK mi ne može dokazati da sam uzeo novac, pa sad 'ajd ti dokaži cijeli svoj život. Nema veze što sam bio i premijer i ministar i sve to drugo, dokaži cijelu svoju imovinu, pa ni Staljin nije ovako sudio", rekao je Sanader.

"U završnom govoru u USKOK-u su se sprdali s mojim životopisom, kao u Austriji sam svaštario po malo. USKOK neće pisati hrvatsku povijest. USKOK ovdje izvodi nešto što bi se moglo zvati "blame game", odnosno igra sramoćenja", zaključio je bivši šef HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Prije toga je njegov branitelj Čedo Prodanović ustvrdio u završnom govoru kako njegovom branitelju u slučaju Fimi media nije dokazano da je ostale okrivljenike povezao u grupu za činjenje kaznenog djela.

Suprotno USKOK-ovim optužbama, Prodanović tvrdi da je Sanader svojim ponašanjem tražio da se istraže nepravilnosti kad bi za njih doznao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodanović smatra da je i sama optužba svjesna da od silnog broja svjedoka koji su prošli kroz sudnicu nemaju svjedoka koji bi potkrijepio njihove osnove teze.

Inkriminacija Sanadera, kazao je Prodanović na zagrebačkom Županijskom sudu, isključivo se temelji na iskazu bivšeg HDZ-ovog rizničara MladenaBarišića, ali njemu se ne može vjerovati jer mijenja iskaze koji su kontradiktorni, nesuglasni i nelogični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo USKOK može vjerovati takvoj priči koja se mijenja nekoliko puta, mi mu ne vjerujemo", rekao je Prodanović.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Kako nastupaju problemi s njegovim iskazima, tako se optužnica prilagođava i mijenja, dodao je. Također tvrdi da, osim Barišićevog iskaza po kojem je on predao 15,2 milijuna kuna Sanaderu, za to nema ni jednog materijalnog dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je pozvao da Barišiću ne pokloni vjeru, ustvrdivši da se na njegovom iskazu ne može zasnivati osuđujuća presuda.

Zbog organiziranja skupine koja je preko agencije Fimi media izvukla 70-ak milijuna kuna iz državnih ustanova i tvrtki, USKOK za Sanadera traži najdulju zakonom predviđenu kaznu te oduzimanje 23,7 milijuna kuna, koliko iznosi nesrazmjer između imovine njegove obitelji i vlasništva čije porijeklo može dokazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike