ZABORAVIO NADZORNE KAMERE / Sanader snimljen u akciji!

Image
Foto: Jutarnji list

Bivši premijer se sa šefom MOL-a tajno sastao u listopadu 2009. kada više nije bio na čelu Vlade. Iako su bili vrlo oprezni, zaboravili su na nadzorne kamere.

31.10.2011.
9:05
Jutarnji list
VOYO logo

Ivo Sanader uhvaćen je tajnom sastanku sa šefom MOL-a Zsoltom Hernadijem. Jutarnji list posjeduje videosnimku njihova 90-minutnog razgovora.

Hernadi i Sanader su se sastali dva puta. Prvi sastanak održali su u Sanaderovu uredu u Vladi u svibnju 2009. dok je još bio premijer.

Onaj drugi, i puno zanimljiviji, zbio se u listopadu 2009. kada Sanader više nije bio premijer. Taj sastanak održali su u jednom zagrebačkom restoranu. U oba slučaja utvrđeno je da su se uistinu sastali i to kroz podatke iz evidencije ulazaka u zgradu Vlade, te na temelju računa u restoranu.

Snimka nadzorne kamere iz restorana dala je novu dimenziju njihovom druženju. Sastali su se u posebnoj, izdvojenoj prostoriji koja je omeđena staklenim zidom. Diskretno pozicionirana videokamera sa zida snimila je svaki detalj.

U jednom trenutku Sanader je Hernadiju pružio blokić na kojem je je šef MOL-a nešto nadopisao i vratio ga njemu. Sanader se samo osmjehnuo i spremio blokić u džep.

Na snimci se vidi i kako Sanader vadi bateriju iz mobitela kako bi bio siguran da ga ne prisluškuju.

Na kraju sastanka došao je i vlasnik DIOKI-ja, Robert Ježić koji je danas glavni svjedok tužiteljstva u aferi Ina-MOL. Tad su nazdravili buteljom vina koju je Ježić platio 4900 kuna.

Znakovito, ručak bivšeg premijera i šefa MOL-a događa se u pet mjeseci nakon što je na račun Ježićeve tvrtke u Švicarskoj, a preko off-shore tvrtki sa Cipra, sjelo prvih pet milijuna eura za Sanadera. Ako je vjerovati dokazima tužiteljstva, cijeli posao oko mita za INU već je bio dogovoren odavno, a dio milijunskog iznosa već isplaćen. Drugi dio od pet milijuna eura trebao je stići do konca 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo