PSI LAJU, A ON PROLAZI / Sanader u Austriji bježao od novinara

Bivši premijer u Austriji nije bio pretjerano rječit. Bulumenti hrvatskih novinara samo je kratko dobacio: "Psi laju, a karavane prolaze", očito pokušavajući opovrgnuti da je umiješan u bilo što s čim ga povezuju.

30.8.2010.
17:38
VOYO logo

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u ponedjeljak je u Alpbachu u Austriji sudjelovao na Europskom forumu, što je njegov prvi nastup u javnosti nakon skoro osam mjeseci, a novinarima je rekao da se ne vraća u politiku.

Brojni hrvatski novinari dočekali su bivšeg premijera na ulasku u kongresnu dvoranu u Alpbachu, uz pitanja o aktualnim aferama za koje se veže njegovo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader je na pitanje vraća li se u politiku kratko odgovorio: "Ne". Na upit da komentira istragu oko Hypo banke i spominjanje njegovog imena u toj aferi bivši hrvatski premijer je kazao: "Psi laju, a karavane prolaze".

Ivo Sanader sudjelovao je u sklopu Europskog foruma u Alpbachu u diskusiji o Bosni i Hercegovini, petnaest godina nakon Daytonskog sporazuma. Uz njega su govorili i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, dekan veleučilišta Vern u Zagrebu Goran Radman i kosovski ministar financija i gospodarstva Ahmet Shala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom rasprave Sanader je upitan je li kao premijer mogao kontrolirati direktore banaka u Hrvatskoj a odgovorio je da je po dužnosti morao sa njima razgovarati, ali nije znao što oni rade i s kim posluju.

Sanader nije želio hrvatskim novinarima reći kakvi su mu daljnji planovi i hoće li nastaviti sa sudjelovanjem na međunarodnim skupovima. Kako bi izbjegao dodatna pitanja skup je napustio na stražnji izlaz iz dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više doznajte u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo