Čeljad bijesna, kuća tijesna / Sanaderova pobuna u Remetincu

Image

Bivši premijer više ne uživa u komforu jednokrevetne ćelije. Zbog prenapučenosti zatvora u Remetincu dobio je cimera što mu se nije svidjelo. Njegovi odvjetnici su se već žalili na tu odluku.

29.7.2011.
10:28
VOYO logo

Ivo Sanader više neće neće biti usamljen u svoja četiri zida u Remetincu. Od utorka se u njegovu ćeliju 'uselio' cimer, a komfor jednokrevetne zatvorske sobe više ne uživaju niti ostali 'VIP zatvorenici' poput Vladimira Zagorca.

Uprava za zatvorski sustav je potvrdila da je svih 30 jednokrevetnih ćelija u Remetincu postalo dvokrevetnima, a takva odluka je donesena je zbog prenapučenosti zatvora u kojem umjesto predviđene 582 osobe boravi njih više od tisuću.

Doduše, dobro se vodilo računa o tome tko će s kime završiti u ćeliji, pogotovo ako je radi o zatvoreniku na kojeg bi novi cimer mogao verbalno ili fizički nasrnuti (u toj je kategoriji i Ivo Sanader), piše Večernji list.

Nisu svim donedavni 'samci' bili blagonakloni prema novoj odluci. Jedan od onih čiji su odvjetnici zatražili preispitivanje donesene odluke, te povrat u prijašnje stanje jest i bivši premijer, koji nije usamljen u tom zahtjevu.

Pobuni su se pridružili još neki zatvorenici, a jedna je navodno zbog toga počeo i štrajk glađu, no Uprava za zatvorski sustav nije potvrdila tu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo