STAJAT ĆE GA GLAVE / Sanaderu najavili rat do istrebljenja

HDSSB je Sanaderu poručio da je preživio Gotovinu, Čermaka i Markača, ali da će ga Glavaš stajati glave. Osječki HDZ-ovci Šišljagiću su spočitnuli da je bio kapetan I. klase u JNA.

10.5.2009.
12:44
VOYO logo

OSIJEK - Glavaševi najbliži suradnici još su jednom oštro napali HDZ i premijera Ivu Sanadera te su najavili borbu do istrebljenja, odnosno sve što je legalno i dopušteno kako bi srušili HDZ s vlasti.

"Ivo Sanader je postao čovjek opasnih namjera za svakoga tko ne misli kao on, a slijedom toga i Hrvatska je postala zemlja opasnog življenja. No, toj politici se primakao kraj i HDSSB će vrlo brzo u suradnji s hrvatskim narodom srušiti Sanadera i HDZ s vlasti", poručio je Vladimir Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povod ovako oštrom napadu je bila informacija objavljena u nekim medijima, a prema kojoj bi HDZ i HDSSB trebali nastaviti suradnju na lokalnoj razini. Iz HDSSB-a na to poručuju da je HDZ "kriminalna i mafijaška organizacija".

"U HDZ-u vlada zakon ulice, a obilježje njihove politike je nasilje, nemoral i korumpiranost, čiji je kreator i simbol Ivo Sanader. Ta politika već šest godina štiti svoje ljude ogrezle u kriminal i korupciju. Ivo Sanader je kao čelnik ove mafijaške organizacije odgovoran za potpunu kriminalizaciju Domovinskog rata, slanje hrvatskih generala u Haag i sudske procese koji se protiv hrvatskih branitelja vode u Hrvatskoj. Njegova izjava da se sudstvo izravno uključilo u izbornu kampanju i da će o tome razgovarati s ministrom pravosuđa na najbolji način oslikavaju lik i djelo ovog bahatog, arogantnog i samoživog čovjeka", sasuo je niz uvreda Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon Šišljagićeve, izvanrednu su konferenciju održali i osječki HDZ-ovci te Anto Đapić. Kandidat HDZ-a i još četiriju stranaka za osječko-baranjskog župana Tomislav Ivić rekao je da je Šišljagić bivši "vojni liječnik i kapetan I. klase bivše JNA" , te da po njegovom "Hrvatska nikada ne bi bila slobodna i samostalna".

Dodao je kako je Šišljagić povukao svoju izjavu o suradnji s Vladom i HDZ-om jer je, kako je rekao, za to dobio direktive "iz druge države". Postavio je i pitanje hoće li Vesna Pusić (HNS) nakon izricanja presude Glavašu za ratni zločin u Osijeku, preispitati svoju odluku "što je na Glavaševoj listi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivić je zajedno s Antom Đapićem osudio nedavno bacanje kamenja i jaja na zgradu u kojoj je sjedište HDZ-a, te paljenje HDZ-ove zastave nakon izricanja presude Glavašu i ostalima, kao i prijetnje Sanaderu o ratu do istrebljenja, ocijenivši da je to govor mržnje.

Izjavu premijera Ive Sanadera da je donošenje presude za ratni zločin Branimiru Glavašu i ostalima u tzv. slučajevima "garaža" i "selotejp" tjedan dana prije lokalnih izbora utjecanje na izvršnu vlast, ocijenili su utemeljenom, te odbacili Šišljagićeve izjave kako je premijer odgovoran za sudski proces kao i presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više doznajte u videoprilogu.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo