blagdani bez bandića / Sandra Švaljek zapalila prvu adventsku svijeću na Manduševcu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Dojmio me se broj sugrađana okupljenih oko Manduševca na prigodnom programu', izjavila je Švaljek novinarima nakon obreda, najavivši bogat ovogodišnji program.

29.11.2014.
19:48
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ususret Božiću, početak došašća i ove je godine obilježen tradicionalnim paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu oko zdenca Manduševca na središnjem zagrebačkom trgu, čime je i službeno u subotu navečer počela manifestacija Advent u Zagrebu.

Službu riječi predvodio je zamjenik biskupa vikara za grad Zagreb mons. Zvonimir Sekelj i župnik župe Svete Marije na Dolcu prečasni Zlatko Golubić, a svečanosti su, uz mnoštvo građana, sudjelovale zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek i Vesna Kusin te predsjednik zagrebačke Skupštine Darinko Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dojmio me se broj sugrađana okupljenih oko Manduševca na prigodnom programu", izjavila je Švaljek novinarima nakon obreda, najavivši bogat ovogodišnji program: fuliranje u Tomićevoj, klizanje na Tomislavovom trgu te, prvi put, klasičnu glazbu s pojedinih balkona u gradskom središtu.

Darinko Kosor paljenje prve adventske svijeće nazvao je duhovnim i simboličnim događajem i pozvao Zagrepčane da se ovih dana sjete sugrađana u potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Peta po redu manifestacija Advent u Zagrebu, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera, trajat će do prvih dana iduće godine. Uz niz već poznatih i uspješnih sadržaja, ove će godine kod zagrebačkog Glavnog kolodvora biti otvoren srebrno-bijeli Ledeni park s klizalištem.

U Turističkoj zajednici Grada Zagreba ističu veliko zanimanje domaćih i stranih turista za tu manifestaciju, posebno iz Velike Britanije, Italije, te Slovenije, čijem glavnom gradu Ljubljani Grad Zagreb ove godine daruje božićno drvo s hrvatskim ukrasima - tradicionalnim drvenim igračkama u velikim prozirnim kuglama, kakvo je prijašnjih godina darovao Beču, Rimu, Berlinu i Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troškovi Turističke zajednice za ovogodišnji Advent u Zagrebu slični su lanjskim i kreću se oko tri milijuna kuna, od čega 1,5 milijuna kuna ide za Ledeni park na Tomislavovom trgu s klizalištem, a još oko 1,5 do 2 milijuna kuna utrošit će za promociju manifestacije.

Uz zagrebačku Turističku zajednicu u organizaciji sudjeluju Grad, Koncertna direkcija Zagreb, brojne kulturne ustanove, ugostitelji i trgovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo