PREMIJER NA ŠPICI / Saznajte tko je sve radio i na Badnjak

Većina državnih tvrtki je radila i na Badnjak, uglavnom skraćeno do 12 ili 14 sati dok je jedino HEP naglasio kako radi neovisno o blagdanima.

24.12.2013.
18:48
VOYO logo

Topli je Badnjak izmamio na ulicu mnoge Zagrepčane pa tako i premijera, koji se nakon radnog prijepodneva spustio na Cvjetni trg. U isto su vrijeme njegovi najbliži suradnici bili u - akciji.

"Što se mene tiče ja radim ali jedan dio djelatnika smo pustili, jedan dio je uzeo i godišnji, mi tu ne možemo ništa, to su njihova prava", kazala je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.

No godišnji odmor je jedno, a skraćeno radno vrijeme drugo: iako su sva ministarstva skratila radni dan, odluka o njegovu kraju znatno varira.

"Negdje do dva sata su djelatnici na radnim mjestima, neki su uzeli godušnji odmor tako da radimo stvarno sa smanjenim kapacitetima ali izvršavaju se sve one obveze koje moramo danas izvršiti", tvrdi ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

"Mi ćemo danas raditi skraćeno jer respektiramo to da se ljudi danas ipak moraju spremiti za najveći praznik u Republici Hrvatskoj tako da ćemo vjerojatno raditi do 1", kazao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Najviše razumijevanja za svoje zaposlenike je imao ministar gospodarstva, koji im je poručio: kućama možete već u podne.

"Mislim da će dobar dio ministarstva ipak završavatiosvoje zadatke iza 12 sati, njima na izbor. Što se tiče mog kabineta, mislim da ćemo mi sa svojim obiteljima peć kolače i kititi bor ipak nekad večeras", rekao je ministar Vrdoljak.

I u ministarstvu vanjskih i europskih poslova se radilo skraćeno, samo do 12 sati, baš kao i u zgradi tik do nje, županijskom sudu u zagrebu, gdje se na današnji dan nije održalo nijedno ročište.

A iako su mnoge javne tvrtke na današnji dan ili u potpunosti oslobodile radnike od dolaska na posao, ili su im skratile radno vrijeme, u HEP-u ne propuštaju naglasiti da zapravo rade non-stop.

Službe Hrvatske elektroprivrede koje tijekom cijele godine osiguravaju nesmetani rad i nadzor elektroenergetskog sustava rade 24 sata dnevno i ne ovise o blagdanima i praznicima.

No zato ovise, kao i druge javne tvrke i javna uprava, o poreznim obveznicima. A mnogi od njih o skraćenom radnom vremenu za Badnjak mogu samo - sanjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo