LJUBAV JE POBIJEDILA / Napokon: Vjenčanje Hurem i Sulejmana!

Fanovi epskog spektakla 'Sulejman Veličanstveni' ove će nedjelje doći na svoje jer će se na malim ekranima napokon prikazati najiščekivanije televizijsko vjenčanje godine!

16.11.2012.
11:20
VOYO logo

Sultan Sulejman, vladar Osmanskog carstva i najveći ratnik 16. stoljeća, prekinut će stoljećima dugu tradiciju i započeti monogamnu eru oženivši Hurem, svoju robinju i vječnu muzu!

Nakon svih nedaća koje joj je donio život u haremu,pokušaja ubojstva, trovanja, progona i izrugivanja, Hurem će u novim nastavcima najraskošnije turske serije svih vremena "Sulejman Veličanstveni" napokon dočekati svoje zlatne trenutke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Ponukan dvorskim slavljem povodom Mustafinog odrastanja i veseljem sugrađana, sultan Sulejman odluči iskazati neizmjernu ljubav i vjernost svojoj omiljenoj robinji i voljenoj muzi iznenadnim vjenčanjem u tajnosti, za kojeg je jedino znao njegov najbolji prijatelj Ibrahim.

Stojeći pred sretnim Sulejmanom u prekrasnoj, zlatno-žutoj haljini i kruni kakva doliči svakoj sultaniji, Hurem je pristala postati i službena sultanova supruga obećavši monogamnu vjernost sultanu pred vrhovnim religijskim poglavarom i svjedocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Kako bi joj pokazao koliko mu znači njezina ljubav, Sulejman svojoj supruzi Hurem pokloni najljepši prsten kojeg je stvarao u tajnosti za posebnu priliku. Još iste večeri Sulejman osobno prenese sretnu vijest svojoj majci i ostalim ženama okupljenim u njezinim odajama... Hurem osjeća da je moć sada u njezinim rukama!

Povjesničari već stoljećima opisuju ozakonjenu ljubavnu vezu između Hurem i Sulejmana kao ljubav koja je mijenjala zakone i prkosila tradiciji, ali i izazvala veliki skandal u Osmanskom carstvu jer je oženio oslobođenu robinju i cijelog joj života davao velike počasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Sve do njegove vladavine poštovala se tradicija po kojoj se niti jedan sultan nije ženio, niti je bio vjeran samo jednoj ženi. Međutim, Hurem je toliko očarala Sulejmana svojim prkosnim karakterom, neizmjernom privrženošću i željom da ga zadrži samo za sebe, ali i ljubavi prema njihovoj djeci, zbog čega je on odlučio oženiti je unatoč svima, pa čak i majčinim prijetnjama.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Njihova ljubav trajala je do Huremine smrti 1558., kada ju je Sulejman sahranio u mauzoleju u džamiji Sulemaniji u Istanbulu. Nakon njene smrti Sulejman je izgubio svu radost i ostao neutješan do kraja svog života, posvetivši se izučavanju Kurana.Kako je Sulejman iznenadio Hurem, tko je sve prisustvovao njihovom činu sklapanja braka, što su rekli njegova majka i ostali dvorani?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja doznat ćete u novoj, dvostrukoj epizodi “Sulejmana Veličanstvenog” u nedjelju, 18. studenog, u 20 sati na RTL Televiziji

Sve o seriji "Sulejman Veličanstveni" možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Facebook.com/Sulejman.Velicanstveni.RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo