Bandić osnovao stranku / 'Sebičnost i taština vladaju Hrvatskom! Tome treba stati na kraj!'

Skupština je zatvorena za javnost, a novinarima je najavljeno da bi oko podne trebale biti izjave za medije

28.3.2015.
11:57
VOYO logo

ZAGREB - Politička stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti osnovana je u subotu u Zagrebu, a za predsjednika je izabran utemeljitelj stranke i zagrebački gradonačelnik MilanBandić, dok su potpredsjednici Jelena Pavičić Vukičević, Ana Stavljenić Rukavina i JakovBienenfeld.

Stranku je u Kulturnom centru Pešćenica osnovalo 200-tinjak osnivača. Kao stranački ciljevi istaknuti su djelovanje na načelima poštivanja rada i solidarnosti, pri čemu je stranka orijentirana radu i stabilnom razvoju Hrvatske.

Politika stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, kako su priopćili osnivači, usmjerena je na pokretanje investicija i zaustavljanje stroge štednje, jačanje demokracije, osiguranje društvenog jedinstva, osnaživanje položaja siromašnih i ugroženih, te očuvanje i obnovu srednje klase kao nositelja društvene stabilnosti.

"Želimo preuzeti odgovornost za razvoj i napredak Hrvatske i za bolji život hrvatskih građana, radeći 365 dana u godini", poručuju iz nove stranke.

Uz predsjednika Bandića i potpredsjednike, u stranačko Predsjedništvo izabrani su i Sandra Perković, Ljiljana Ivković, Miodrag Demo i Stjepan Sučić, a izabran je i Glavni odbor s 29 članova.

S Osnivačke skupštine medijima je upućen i govor Milana Bandića, koji se zbog sumnji u financijske malverzacije nalazi u remetinečkom istražnom zatvoru. Bandić stranačkom članstvu poručuje kako su osnivanjem stranke preuzeli odgovornost za domovinu, da stranka nije tu da oplakuje teškoće i nevolje, već ponudi rješenja predano radeći 365 dana u godini.

"Neodgovorne i nesposobne politike mogu raditi što hoće, ali ne mogu raditi dokle hoće! I zato smo mi tu! I zato je tu naša stranka! Pet mandata na čelu Zagreba, pet mandata predanog i odgovornog rada, pet mandata koje krase rezultati – to je naša legitimacija! To je čvrsta činjenica koja dokazuje da znamo i možemo bolje i da Hrvatska nije izgubljena", ističe Bandić.

Navodi i kako za razliku od onih koji politiku jedino razumiju kao vlast i moć, njegova stranka politiku shvaća kao služenje građanima, predan i odgovoran rad. "Taj i takav naš rad usmjeren je na stvaranje socijalno osjetljive države i na održiv gospodarski razvoj kojem je u korijenu kolektivna i pojedinačna marljivost, predanost i inovativne ideje. Hrvatska mora postati društvo obrazovanih ljudi, učinkovite administracije i jednako učinkovitog javnog sektora", poručuje Bandić stranačkim kolegama.

Ističe i kako je Hrvatska danas u dubokoj depresiji, nema reformi, nema odgovornosti "zato što nema ljubavi prema domovini i hrvatskim građanima". "Cinizam, sebičnost i taština vladaju Hrvatskom, dragi prijatelji! Tome treba stati na kraj! Mi ćemo to i učiniti! Umjesto cinizma mi nudimo ljubav! Umjesto sebičnosti odgovornost i služenje! Umjesto zlobne taštine - kompetentnost i predani rad", kaže u govoru.

"Mi ne želimo vlast radi vlasti, mi ne želimo društvenu moć radi moći! Želimo služiti društvu, želimo predano raditi za opće dobro! Zato svakom hrvat skom biraču, svakom hrvatskom građaninu jamčimo: ukoliko u 365 dana ne ostvarimo rezultate predviđene našim programom, ukoliko ne preokrenemo ovu opću depresiju u novu i pozitivnu društvenu, socijalnu i gospodarsku stvarnost, dat ćemo mandat građanima na raspolaganje. I u tome se razlikujemo od drugih. To je naša legitimacija! Naša odgovornost! Naša ozbiljnost i naša riječ", navodi Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo