MORALNA ODGOVORNOST / Šef zagrebačke policije zbog sina ponudio ostavku!

Image
Foto: PIXSELL

Zagrebački šef policije Goran Burušić ponudio je mandat na raspolaganje nakon što se jučer ustanovilo da, zbog prijevara i krivotvorenja isprava, policija istražuje više osoba, od kojih je jedna s Burušićem u 'bliskom srodstvu'.

24.4.2013.
14:56
PIXSELL
VOYO logo

Načelnik zagrebačke policije GoranBurušić dao je glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova na raspolaganje svoj mandat, nakon što je jučer objavljeno da je njegov sin obuhvaćen istragom zbog prijevara i krivotvorenja vezanih za izdavanje kredita.

"Nakon saznanja da je jedan od osumnjičenih za kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave član moje najuže obitelji, unatoč činjenici da nisam znao niti na bilo koji način utjecao na kriminalističko istraživanje, svoj sam mandat, zbog moralne odgovornosti prema građanima i kolegama dao na raspolaganje glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova", naveo je Burušić u reakciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP je jučer poslijepodne izvijestio da Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji sa zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom zbog prijevara i krivotvorenja istražuje više osoba od kojih je jedna u "bliskom srodstvu" s načelnikom zagrebačke policije.

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičeni član Burušićeve najuže obitelji njegov 24-godišnji sin koji je kao suradnik kreditne agencije krivotvorio dokumentaciju za dobivanje kredita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list otkriva da je mladi Burušić "uskočio krivotvoreći potrebnu dokumentaciju" kada klijenti ne bi imali uvjete za dobivanje kredita", nalazeći im jamce koji su bili "zaposlenici državne uprave".

Taj dnevnik navodi da su upravo jamci "stradali jer su morali otplaćivati kredite" kada bi korisnicima ponestalo novca. Sumnja se da je za to Burušić dobivao i proviziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo