RATNI ZLOČIN U VUKOVARU / Šeks: Meni takvu optužnicu neće ni dragi Bog uručiti!

Nove optužnice za genocid i ratni zločin u Vukovar stigle su za Vladimira Šeksa, ratnog ministra policije Ivana Vekića, Branimira Glavaša, Tomislava Merčepa, te 41 vukovarskog branitelja.

21.9.2011.
12:37
VOYO logo

ZAGREB - Država u ovom slučaju obećava pravnu pomoć, a potpredsjednik Sabora tvrdi da ga ni dragi Bog neće natjerati da primi optužnicu.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i HDZ-a izjavio je novinarima kako optužnice, rješenja i odluke vojnih tužiteljstava bivše JNA, vojnih sudova bivše JNA ne priznaje jer smatra da su to akti jedne zločinačke organizacije koju je Hrvatska porazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks je to rekao upitan za komentar optužnica koje je vijeće za ratne zločine beogradskog suda podignulo protiv Ivana Vekića, Branimira Glavaša, Tomislava Merčepa i Vladimira Šeksa, ukupno 40-ak osoba.

"Odluke nepostojeće države Jugoslavije, odluke propale poražene vojske i njezinih vojnih sudova i tužiteljstava ja ne priznajem niti ih želim uzeti u ruke", poručio je Šeks i dodao da njemu takvu optužnicu neće "ni dragi Bog uručiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja tu optužnicu ne kanim uzeti u ruke jer bih time priznao legitimet i legalitet i priznao bih da je na djelu nastavak ovog puta pravosudne agresije", poručio je Šeks. Ustvrdio je kako "ne može hrvatski državljanin prihvatiti da preuzima pravni akt zločinačke države i zločinačke vojske".

Za optužnice je, kaže, saznao neslužbenim putem s osječkog suda gdje mu radi kći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li neprimanje optužnice nepoštivanje našega pravnog sustava, Šeks je kazao da je to njegova dobra volja hoće li optužnicu preuzeti.

"Hrvatsko pravosuđe nije na potezu, na potezu su drugi oblici politike. Mene ne progoni hrvatsko pravosuđe, kao ni Vekića. Ne očekujem, ne tražim i ne trebam zaštitu hrvatskog pravosuđa", kazao je Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje, kako je rekao, da će se u tihoj, izvan očiju javnosti, svojevrsnoj diplomatskoj aktivnosti razriješiti ti svi tzv. repovi, onako kako je to razriješeno u slučaju Vesne Bosanac koja je također bila optužena za genocid.

"U dijelu koji se odnosi na optužnice koje je srbijansko pravosuđe preuzelo od JNA to treba rješavati jedino tihom diplomacijom da se obustave ti postupci", drži Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo