POTPUNO NEČUVENO! / 'Seksualne robinje za zabavu vojnika bile su potreba'

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstockphotos.com

Ovu suludu, seksističku izjavu, koja pruža opravdanje za zločine koji se ne mogu opravdati, dao je gradonačelnik Osake. 'Kada vojnik riskira svoj život pod strojnicom, a vi mu želite priuštiti nekakav odmor, jasno je da vam je potreban sustav žena za utjehu', rekao je pred televizijskim kamerama gradonačelnik Osake.

14.5.2013.
15:01
Ilustracija/Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Gradonačelnik Osake Toru Hashimoto izjavio je da su "žene za utjehu" iz azijskih zemalja koje su tijekom Drugog svjetskog rata služile kao seksualno roblje za zabavu japanskih vojnika bile "potreba". 

"Kada vojnik riskira svoj život pod strojnicom, a vi mu želite priuštiti nekakav odmor, jasno je da vam je potreban sustav žena za utjehu", rekao je pred televizijskim kamerama gradonačelnik Osake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hashimoto, koji supredsjeda Strankom za obnovu Japana priznao je da su žene bile prisilno zatvarane u javne kuće no drži da "ta tragedija dolazi s ratom".

Većina povjesničara procjenjuje da su japanske vlasti porobile 200.000 žena iz Koreje, Kine, Filipina i drugih azijskih zemalja i zatvorile ih u javne kuće za vojsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japan se ispričao za zločine prema ženama, no odbacuje svaku službenu odgovornost za javne kuće i zahtjeve za obeštećenjem.

Nema nijednog dokaza da je "ta politika" bila službena i Japan nije jedina država koja je to prakticirala, rekao je Hashimoto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima mnogo primjera" brutalnog ponašanja vojnika u doba rata i da bi se ta pojava držala u granicama, "valja nam hladne glave reći da je sustav žena za utjehu bio potreban", rekao je.

Glavni tajnik japanske vlade Yoshihide Suga odbio je u utorak komentirati izjavu prvog čovjeka Osake i ponovio je ranija stajališta da Japan priznaje patnje nanesene narodima iz susjedstva u ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je "duboko razočaranje što jedan dužnosnik Japana brani zločine".

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike