HITNO TRAŽE SASTANAK / Seljaci opet zaprijetili prosvjedima

Image

Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje poručila da seljaci neće odustati od otkupne cijene pšenice od 1,25 kune po kilogramu.

30.7.2009.
7:02
VOYO logo

Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje odlučila je da neće odustati od otkupne cijene pšenice od 1,25 kune po kilogramu, a u protivnom najavljuju velike prosvjede.

Prema riječima predsjednika Zajednice Antuna Lasla, na sastanku Predsjedništva, koji je su rijedu trajao do 22,30 sati, odlučili su zatražiti hitan sastanak s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem i potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo da sastanak bude do petka, s tim što ćemo još večeras pokušat stupiti u kontakt s ministrom Čobankovićem i izvijestiti ga o našim zahtjevima", rekao je Laslo.

Dodao je kako "Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje podržava Agrokorovu ponuđenu cijenu od 0,95 kune po kilogramu pšenice, ali da država umjesto 0,15 koliko planira dodati na tu cijenu, doda 0,30 kune po kilogramu, kako bi seljak za kilogram pšenice dobio 1,25 kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka druga varijanta "bila bi prava propast za proizvođača pšenice", ocijenio je dodavši "to nećemo dozvoliti".

Laslo je ocijenio "nepoštenim i nemoralnim ponude članica Žitozajednice koji nude otkupnu cijenu pšenice od 0,78 do 0,82 kune po kilogramu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probleme oko ovogodišnje otkupne cijene pšenice nazvao je "najkritičnijom i najoštrijom situacijom u povijesti slobodne i demokratske Hrvatske". Laslo je rekao da Zajednici udruga seljaka Slavonije i Baranje podršku "i spremnost na velike prosvjede daju seljačke udruge diljem Hrvatske".

"Smatramo da je država najodgovornija što se ne vodi dobra agrarna politika zbog čega smo spremni organizirati prosvjede", rekao je Laslo za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako se "seljaci slažu, te i sami traže da se, između ostalog, provede kontrola dodijeljenih novčanih poticaja, jer je svima jasno da su do poticajnih sredstava došli u velikom broju i oni koji veze nemaju sa selom, zemljom i proizvodnjom hrane, te da su novce trošili na desete stvari".

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo