ŠEF SINDIKATA ZA RTL DANAS / Sever: 'Ako laže koza, ne laže rog. Milanovića demantiraju brojke, izgubio je 55.000 ljudi'

Na salve uvreda iz Siska, premijer Milanović rekao je da sindikalni čelnici brinu samo za svoje pozicije i da namjerno ne žele priznati da je Vlada učinila nešto dobro i smanjila nezaposlenost. Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata kaže kako premijera opovrgavaju brojke te da broj nezaposlenih nije smanjen.

1.5.2015.
18:55
VOYO logo

Žestoko po Vladi, uz zvižduke i parole - u nekadašnjem simbolu hrvatske industrije, Sisku, danas je održan središnji sindikalni prosvjed proslave povodom Međunarodnog praznika rada. Vladu su optužili da vodi lošu ekonomsku politiku, a građane pozvali da na ulici traže novu.

Salve uvreda iz Siska o tome da je on iluzionist, a ovo najgora vlada u povijesti, premijera Zorana Milanovića očito nisu pretjerano uzbudile jer se na njih nije ostvrtao. Rekao je samo da sindikalni čelnici brinu samo za svoje pozicije i da namjerno ne žele priznati da je Vlada učinila nešto dobro te da je smanjila nezaposlenost.  

Što čelnici sindikata misle o premijerovom odgovoru, RTL-ova novinarka Mojmira Pastorčić pitala je predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata, Krešimira Severa.  

Premijer i dalje govori da vi ne želite priznati da je nezaposlenost smanjena, što vi kažete na to?

Pa ako laže koza, ne laže rog. Na žalost predsjednika Vlade, njega opovrgavaju brojke. I sasvim je jasno po bilo kojoj metodologiji, bilo da gledamo broj zaposlenih, ili da gledamo broj osiguranika, jedna i druga brojka pokazuju da se njemu izgubilo najmanje 55.000 ljudi.

Na prosvjedu u Sisku je danas bilo 2.000 ljudi. Je li to neuspjeh?

Nije, mi smo ciljano pozvali negdje oko 1.500 ljudi. Dakle, odazvalo se očito i nešto više. Brojka koju smo očekivali čak je i nadmašena.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo