poštovali rok / Sirija je uništila svu opremu za proizvodnju kemijskog oružja

Image
Foto: RTL

Rasporedom je predviđeno da se do 1. studenog onesposobi sva oprema za proizvodnju i punjenje kemijskog oružja i taj rok je ovim ispunjen.

31.10.2013.
12:09
RTL
VOYO logo

Sirija je uništila svu svoju prijavljenu opremu za proizvodnju kemijskog oružja u zadanom roku u sklopu programa razoružanja, priopćila je Organizacija za zabranu kemijskog oružja (OPCW).

U dokumentu OPCW-a, koji je dobio Reuters na uvid, navodi se da su inspektori OPCW-a obišli 21 od 23 lokacije za proizvodnju kemijskog oružja širom Sirije. Što se tiče preostale dvije lokacije, tamo je bilo previše opasno da se provede inspekcija, ali je kemijska oprema već premještena na druge lokacije koje su stručnjaci pregledali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"OPCW je zadovoljan da je provjerio i vidio da je uništena sva oprema za proizvodnju, miješanje i punjenje sa sve 23 lokacije", piše u dokumentu.

Prema dogovoru koji je postignut posredovanjem SAD i Rusije, Sirija je pristala uništiti sve svoje kemijsko oružje i opremu za njegovu proizvodnju. Rasporedom je predviđeno da se do 1. studenog onesposobi sva oprema za proizvodnju i punjenje kemijskog oružja i taj rok je ovim ispunjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezolucijom 2118 određeno je uništenje sirijskoga kemijskog arsenala do polovine 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo