STARE STAZE SLAVE / Sj. Koreja opet pravi nuklearnu bombu

Image

Pjongjang je odlučio odbaciti izdašnu stranu pomoć i uključenje u svjetske tokove te je odlučio reaktivirati svoj nuklearni reaktor. Povod su, čini se, glasine o Kimovoj bolesti.

19.9.2008.
13:25
VOYO logo

PJONGJANG - Sjeverna Koreja priprema ponovno puštanje u pogon nuklearnog reaktora u Yongbyonu koji je rastavila u skladu s međunarodnim sporazumom.

"Radimo na temeljitim pripremama kako bismo ponovno postavili nuklearna postrojenja", izjavio je Hyon Hak-bong, dužnosnik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova. "Može se reći da smo već počeli radove na reaktiviranju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sj. Koreja najavila je početkom rujna kako prekida rastavljanje spornog reaktora, što je obećala potpisivanjem jedva ispregovaranog sporazuma s regionalnim silama i SAD-om. Taj joj je dokument osigurao izdašnu međunarodnu ekonomsku pomoć, no šanse da bi se ovaj posljednji bastion najrigidnijeg komunizma mogao uključiti u svjetske tokove sada su opet praktično uklonjene.

Dio poznavatelja situacije u Sjevernoj Koreji procjenjuje da su glasine o narušenom zdravlju diktatora Kim Jong-ila, koje su svijetom proširili Amerikanci i Južnokorejci, razbjesnile vlasti u Pjongjangu te da je to, ako ne razlog, onda zasigurno povod, povratku na nuklearni put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo