namještaj na dražbi / Sjednite u fotelju i osjećajte se kao drug Tito

Nekadašnja vila u dubrovačkoj luci Lapad, kojom se koristio Josip Broz Tito nedavno je vraćena nasljedniku obitelji Banac. Stoga je Agencija za upravljanje državnom imovinom putem javnog natječaja odlučila prodati dio Titovog namještaja iz te vile.

31.7.2012.
18:13
VOYO logo

Ovo možda jest prašnjavo skladište s prašnjavim namještajem, no ne i bilo kakvim. Njime se koristio bivši jugoslavenski predsjednik JosipBrozTito.

"Skladište je otvoreno svakog petka od 10 do podne, prvi put smo imali otvoreno prošli petak i bilo je zainteresiranih ljudi", izjavio je domar NikoSkance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoliće, lustere i lampe, fotelje, stolice i krevet u kojem je odmarao Tito i brojni partijski dužnosnici, država je odlučila prodati.

"Od tih stotinjak predmeta koji su iz vile izuzeti i koji sad idu na dražbu, većina je uporabne vrijednosti, ali nije neke velike vrijednosti", rekao je restaurator JosipLukinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No to ne znači da se cijena neće vinuti u visinu, jer kada kolekcionaru nešto zapne za oko, novac nije problem, a ponude već stižu.

Početna cijena ogledala u kojem je svoj lik gledao i drug Tito izosi 1.500 kuna, dok početna cijena jednog stola iznosi 15 tisuća kuna. Ukupna procijenjena vrijednost predmeta je oko 200 tisuća kuna. Najvrjedniji komad Bechsteinov je glasovir, zaključan na sigurnom u vili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klavir košta danas na tržištu oko 20 do 25 tisuća eura, a sadašnja mu je cijena oko 20 tisuća kuna, znači uz restauraciju i štimanje prema godini proizvoda on bi mogao postići tako veliku cijenu", objasnio je Lukinović.

Tito se možda okreće u grobu što mu se pokućstvo našlo na bubnju, a kolekcionari trljaju ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo