FISKALIZACIJA NA TRŽNICAMA / 'Sjeme zla posađeno je među ljudima, bojim se da će biti incidenata!'

Manje od 24 sata od isteka roka za početak kontrole fiskalzacije - većina prodavača na tržnicama nije nabavila blagajne za izdavanje računa.

31.7.2013.
18:35
VOYO logo

Iako im je ministarstvo financija dalo dodatnih mjesec dana prilagodbe bez kažnjavanja, mnogi su su to odlučili ignorrati.

Pitanje je tako koga će kupci u četvrtak sresti na štandovima jer prodavači najvljuju odlazak na godišnji odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu smo u RTL-u Danas razgovarali s predsjednikom Udruge hrvatskih tržnica Nikom Pervanom. Tržnica sada ne radi - a kako će biti u četvrtak ujutro?

"Vjerujem da ovako apokaliptične prizore nećemo vidjeti. Ali moram reći da neki koji 20 godina nisu bili na godišnjem - sada odlaze na odmor. Fiskalizacija kreće, a sutra ćemo vidjeti kako će to biti na terenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiskalne blagajne ne moraju imati oni koji imaju obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Jeste li primijetili da se povećao broj onih koji su registrirani kao OPG?


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo. Obrti se stavljaju u mirovanje, otvara se OPG, zemlja se uzima u najam ili ako imaju vlastitu zemlju na kojoj ne raste ništa. Pozivam ministra Jakovinu da izađe iz udobnih fotelja i napravi reviziju poljoprivredne proizvodnje jer je sjeme zla posađeno među ljudima i bojim se da će biti incidenata na tržnicama u budućnosti."

Jeste li vi sa vaše pozicije napravili najviše što ste mogli da ljudima olakšate ovaj prijelaz?

"Naravno. Mi smo već u lipnju s jednim operaterom dogovorili 10 posto popusta za svakog korisnika koji prodaje na tržnicama, a koji se nalazi u udruzi. Oni su prošli edukaciju i spremni su za sutrašnji rad."

Vidjeli smo prošli tjedan u Rijeci zapljenu tri tone robe, a uhićeno je 60 ljudi. To je zapravo pokazalo da je na tržnicama prijeko potrebno da se nešto poduzme.

"Mi smo na pregovorima koje smo vodili početkom srpnja u Poreznoj upravi dogovorili jače kontrole svih anomalija na tržnicama. Carinska uprava od 1. srpnja ima velike mogućnosti. Otvorili smo sve naše dokumente i ugovore i želimo da se sve anomalije eliminiraju. I sada idemo naprijed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo