ZGROŽENI ISTUPIMA POLITIČARA / Skandalozna naslovnica koja je šokirala ljude diljem svijeta

Image
Foto: Zagreb Pride, vecer.com.mk

Mkedonski dnevni list Večer objavio je skandaloznu naslovnicu koja vrijeđa neotuđivo ljudsko dostojanstvo LGBT osoba i doprinosi cjelokupnoj atmosferi linča, a sve pod naslovom "NE istospolnim brakovima u Makedoniji".

28.10.2012.
15:14
Zagreb Pride, vecer.com.mk
VOYO logo

Serija napada na LGBT zajednicu u Makedoniji započela je 12. listpoada, nakon što je makedonski ministar rada i socijalnih politika, SpiroRistovski nazvao nastojanja LGBT organizacija za povećanje vidljivosti i zaštiti LGBT osoba od diskriminacije, kao "zahtjev za legalizaciju istospolnih brakova" koje on i njegova vlada "neće dopustiti" jer je odluka vlade "promocija zdrave nacije" u kojoj "dijete treba odrasti u braku, u kojem treba postojati majka i otac, kao jedina prava biološka osnova života". Nakon reakcije LGBT organizacija, ministar je svih odlučio – tužiti.

Slijedeći diskiminirajući ton, 15. listopada makedonski dnevni list Večer objavio je skandaloznu naslovnicu koja vrijeđa neotuđivo ljudsko dostojanstvo LGBT osoba i doprinosi cjelokupnoj atmosferi linča, a sve pod naslovom "NE istospolnim brakovima u Makedoniji". Osim ministra Ristovskog, u homofobnu kampanju uključio se i ministar unutarnjih poslova, sindikati, osobe iz sportskog života te udruženja penzionera.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



Skupina članova udruge Zagreb Pride okupila se danas pred Veleposlanstvom Republike Makedonije u Zagrebu u znak solidarnosti s LGBT osobama za koje su, kako se navodi u priopćenju Zagreb Pridea, uvjeti života u Makedoniji izrazito teški.

Zagreb pride navodi kako svakodnevno dobiva informacije o kršenju ljudskih i građanskih prava LGBT osoba, osobito nakon što je u proljeće osnovan LGBT pokret u Makedoniji, o napadima na aktiviste, o govoru mržnje i prijetnjama te medijskom linču kojima su izložene.

Europska unija nekoliko puta je reagirala prema makedonskim vlastima da uvrste osnovu spolne orijentacije u antidiskriminacijski zakon, budući da je makedonska vlada jedina koja je to odbijala, kaže se među ostalim u priopćenju Zagreb Pridea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo