KRVNIK S OVČARE / Šljivančanin već pušten na slobodu!?

Veselin Šljivančanin, koji je osuđen za mučenja i likvidaciju ratnih zarobljenika na Ovčari, pušten je u na slobodu nakon što je oslužio dvije trećine kazne.

7.7.2011.
14:36
VOYO logo

DEN HAAG -  Bivši načelnik za sigurnost gardijske brigade JNA Veselin Šljivančanin, koji je osuđen na deset godina zatvora za zločine na Ovčari, pušten je u četvrtak na slobodu nakon samo osam godina iza rešetaka.

Odluka o puštanju na slobodu donešena je u tajnosti u utorak, a objavljena je javnosti u četvrtak na službenim internetskim stranicama suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako su Šljivančaninovi zločini teški smatram da vrijeme koje je proveo u pritvoru kao i djelomična rehabilitacija idu u prilog njegovu puštanju na slobodu", ističe predsjednik Suda u obrazloženju odluke u kojoj se navodi da je Šljivančanin u svom zahtjevu za prijevremeno oslobađanje izrazio "žaljenje zbog užasnih događaja ne samo u Vukovaru nego i širom bivše Jugoslavije".

Bivši načelnik JNA bio je prvotno osuđen na 17 godina zatvora, no nakon preispitivanja pravomoćne presude kazna mu je smanjena na samo deset godina. Ta odluka Suda izazvala je lavine negodovanja u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo