kazna od tri tisuće kuna / Slovenac divljao autocestom 114 km/h brže od dopuštenog!

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kazna za prekoračenje veće od pedeset kilometara na sat je od tri do sedam tisuća kuna. Slovenac je dobio najnižu kaznu jer mu je to prvi takav prekršaj

23.2.2015.
14:25
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Policijski presretač zaustavio je u subotu BMW ljubljanske registracije na dionici autoceste između Perušića i Plasine jer je vozio čak 244 kilometara na sat, čak 114 kilometara na sat brže od dopuštene brzine, izvijestila je u ponedjeljak ličko-senjska policija.

Vozaču, 38-godišnjem slovenskom državljaninu, naplaćena je na mjestu kazna od tri tisuće kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna za prekoračenje veće od pedeset kilometara na sat je od tri do sedam tisuća kuna. Slovenac je dobio najnižu kaznu jer mu je to prvi takav prekršaj, objasnio je voditelj odsjeka za sigurnost cestovnog prometa ličko-senjske Policijske uprave JuricaButković.

Upozorio je da je uzrok polovice svih prometnih nesreća na autocesti neprilagođena brzina te ustvrdio da o djelotvornosti represivnih i preventivnih mjera govori podatak da je taj uzrok nesreća na cestama Ličko-senjske županije u posljednjih pet godina pao s 42 na 36 posto, a osmero poginulih u prometu u 2014. najmanji je u deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo