DAVALI JOJ SAMO VEGANSKU HRANU / Slovenci izgladnjivali dijete: Beba dobila sepsu i umrla!

Image

Sloveniju je u petak šokirao slučaj bebe na veganskoj prehrani koja je početkom tjedna umrla u ljubljanskom Kliničkom centru od posljedica pothranjenosti.

12.8.2011.
11:13
VOYO logo

LJUBLJANA - Desetomjesečni Miha iz okolice Mirne Peči umro je u Ljubljani u utorak od sepse, a pretpostavlja se da je teška pothranjenost izazvala pad otpornosti i smrt jer su ga roditelji hranili veganskom prehranom koja u potpunosti isključuje unos namirnica animalnog podrijetla u organizam.

Liječnici ga nisu mogli spasiti. Dijete je prilikom dolaska u bolnicu imalo samo 3.600 grama, što odgovara težini novorođenčadi, a policija sada istražuje slučaj i roditelji bi mogli biti optuženi za zanemarivanje djece.

Slovenski pedijatri navode da su ovakvi slučajevi izuzetno rijetki jer roditelji obično poslušaju savjete liječnika da djeca u mlađoj dobi trebaju raznovrsnu prehranu, čak i ako su roditelji vegetarijanci.

Umrli je bio najmlađi od šestoro djece roditelja koji su prije nekoliko godina promijenili životni stil i prešli na vegansku prehranu koju primjenjuju i na djeci, pišu u petak slovenski mediji.

Ljubljansko "Delo" navodi da su u slovenskim medicinskim analima do sada zabilježena samo tri takva slučaja, te postavlja pitanje kako su zatajile socijalne i druge kontrolne službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo