LJUBLJANA DEMANTIRA / Slovenci ne naplaćuju svinjsku gripu

Image

U Njemačkoj su se pojavile informacije da Slovenci na granici od turista traže potvrdu da ne boluju od svinjske gripe. Ako potvrde nema, kazna je 100 eura.

31.7.2009.
5:53
VOYO logo

LJUBLJANA - Slovenske zdravstvene vlasti demantirale su informacije da strani turisti pri ulasku u Sloveniju trebaju imati potvrdu da ne boluju od svinjske (nove) gripe H1N1 i da im u suprotnom na granici prijeti plaćanje kazne od 100 eura.

Kako je u priopćenju za javnost objavio Zavod za zaštitu zdravlja koji je zadužen za praćenje pojava nove gripe, ta se dezinformacija pojavila u Njemačkoj, gdje je slovensko veleposlanstvo primilo više upita o toj potvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Njemačkoj su se pojavile i dezinformacije da se turistima koji nemaju potvrde da nemaju svinjsku gripu naplaćuju kazne.

U Sloveniji su do sada zabilježena 124 slučaja svinjske gripe, ali nisu poduzete nikakve posebne mjere ograničenja putovanja za strane turiste ili poslovne ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da u Sloveniji eventualno dobiju simptome nove gripe stranci se mogu obratiti domaćim javnim zdravstvenim ustanovama, gdje će dobiti potrebne informacije i potrebnu antivirusnu terapiju, priopćio je Slovenski zavod za zaštitu zdravlja (IVZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo