REHNOVA INICIJATIVA / Slovenci odgovorili, Hrvati još razmišljaju

Image

Na najnoviji Rehnov prijedlog hrvatsko-slovenskog graničnog kompromisa službena je Ljubljana odgovorila, ali se ne zna kako, dok Hrvatska još uvijek prijedlog razmatra.

31.3.2009.
15:13
VOYO logo

LJUBLJANA - Slovenija je još u ponedjeljak, kako se od nje to i tražilo, odgovorila na najnoviji prijedlog europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna, objavila je u utorak slovenska tiskovna agencija STA navodeći da je tu vijest potvrdilo tamošnje ministarstvo vanjskih poslova. U vijesti nema drugih pojedinosti.

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izjavio je u ponedjeljak u parlamentu da će njegova zemlja na vrijeme odgovoriti na Rehnov prijedlog sa svojim primjedbama, ali nije želio govoriti o pojedinostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Hrvatska Rehnov prijedlog još uvijek razmatra. "Konzultacije o Rehnovom prijedlogu još traju, ali hrvatsko stajalište dobro je poznato - odvajanje bilateralnog pitanja od pregovaračkog procesa, trenutačna deblokada pregovora i izlazak pred Međunarodni sud pravde", rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun.

Rehn je na sastanku sa Žbogarom i hrvatskim inoministrom Jandrokovićem proteklog tjedna iznio novi kompromisni prijedlog u vezi s okvirom za rješenje hrvatsko-slovenskoga graničnog pitanja, u kojem bi djelovala stručna skupina pod vodstvom bivšega finskog predsjednika Marttija Ahtisaarija. Prijedlog je još uvijek skriven od javnosti, ali pojedini mediji navode da je riječ o svojevrsnoj ad hoc arbitraži koja bi se temeljila na međunarodnom pravu, što traži Hrvatska, i uz poštovanje "načela pravičnosti", na čemu inzistira Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo