U ZADNJI ČAS / Slovenci skočili u more s plamtećeg glisera

Image

Dvoje Slovenaca spasilo se skokom u more, nakon što im se u Medulinskom zaljevu zapalio gliser. Izgorjelo plovilo odtegljeno je do otoka Ceje, ali tamo je potonulo.

30.7.2009.
19:22
VOYO logo

PULA - U Medulinskom je zaljevu u četvrtak nakon izbijanja požara potonuo slovenski gliser, a dvije osobe u gorućem gliseru skočile su u more i isplivale na obalu neozlijeđene, izvijestilo je Ministarstvo mora.

U priopćenju se navodi da je u 14,20 sati Lučka kapetanija u Puli zaprimila obavijest od Državne uprave za zaštitu i spašavanje da se u Medulinskom zaljevu zapalio plastični gliser dužine pet metara pod slovenskom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je izbio požar, gliser je plovio iz uvale kod Premanture prema otoku Ceji. Požar su prvi uočili članovi posade s motornog broda "Sandre" koji su zajedno s posadom još jednog gumenjaka te vlasnikom glisera pokušali ugasiti požar aparatima za gašenje, no neuspješno.

Dvije osobe, koje su se nalazile na gorućem gliseru, skočile su u vodu i neozlijeđene isplivale na obalu, a gliser je dotegljen do otoka Ceje, gdje je potonuo oko 16 sati. Potonuće plovila nije uzrokovalo onečišćenje mora. Na mjesto nesreće uputili su se inspektori lučke kapetanije, no gliser je već potonuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik je odmah počeo uklanjati podrtinu plovila s morskog dna, a u petak će u pulskoj lučkoj kapetaniji dati iskaz o toj pomorskoj nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo