U I STOM DANU / Slovenija: Poginula tri planinara

Image

Dvojica planinara su se poskliznula i pala, a jedan je doživio srčani udar. U slovenskim planinama na godinu strada dvadesetak ljudi.

29.8.2009.
11:54
VOYO logo

LJUBLJANA - Čak tri nesreće sa smrtnim ishodom dogodile su se u petak u slovenskim planinama u kojima obično u prosjeku smrtno nastrada dvadesetak ljudi na godinu.

Gorska služba spašavanja zabilježila je intervencije u kojima su se dvojica planinara u dva odvojena slučaja okliznuli, pali i poginuli, a u trećem je slučaju planinar umro nakon srčanog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sva tri slučaja riječ je o slovenskim državljanima, ali u nesrećama su zadnjih godina često stradali i planinari iz Češke, Austrije, Mađarske, Italije i drugih država, što se u nekim slučajevima povezuje s preslabim poznavanjem terena.

Osim okliznuća i pada u provaliju, češći razlozi stradanja su i odroni kamenja ljeti te lavine zimi. Slovenska gorska služba spašavanja svake godine ima nekoliko stotina intervencija i često upozorava da neki u planine idu bez kondicije i poznavanja terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najtragičnija godina u slovenskim planinama u proteklih dvadeset godina bila je 2007. kada je smrtno nastradalo 43 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo