DVOJE NA SLOBODI / Slučaj Hrvatskih šuma: Istražni zatvor za dvoje osumnjičenika

Image
Foto: RTL

Za dvoje osumnjičenika iz Karlovca istražni zatvor je određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti ponavljanja ili završetka započetog kaznenog djela.

12.12.2013.
11:10
RTL
VOYO logo

Od četvero osumnjičenih osoba za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu Hrvatskih šuma u Gospiću, sutkinja istrage je za dvoje osumnjičenika odredila istražni zatvor.

Sutkinja istrage DubravkaRudelić prihvatila je dio prijedloga Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) i odredila istražni zatvor samo za dvoje osumnjičenika iz Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za drugo dvoje osumnjičenika iz Gospića, zaposlenika Hrvatskih šuma i bivšu zaposlenicu Hrvatskih šuma, istražni zatvor zamijenjen je mjerom zabrane približavanja i uspostavljanja veze sa svjedocima i mjerom zabrane obavljanja poslovne aktivnosti.

Zamjenik ŽDO MladenKrajačić potvrdio je danas Hini kako je za dvoje osumnjičenika iz Karlovca istražni zatvor određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti ponavljanja ili završetka započetog kaznenog djela. Osumnjičenici vode jedan trgovački obrt u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odluku sutkinje istrage o puštanju na slobodu dvoje osumnjičenika iz Gosipića ŽDO će se žaliti čim dobije pisano rješenje, najavio je Krajačić.

ŽDO tereti četvero osumnjičenika za protupravno stečenu dobit od 970 tisuća kuna na štetu Uprave šuma u Gospiću, s tim da su pri tom počinili kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenje službenih isprava, te dvoje od njih i povredu obveze vođenja trgovačkih knjiga, kazao je Krajačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske šume ranije su priopćile da je uhićen njihov pomoćni komercijalist za nabavu - skladištar Uprave šuma u Gospiću te bivša zaposlenica Hrvatskih šuma, koja je kod njih radila do rujna ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo