ISPRIČALI SE ZA GREŠKU / Slučajno objavili da je Sjeverna Koreja ispalila raketu

Image
Foto: Ilustracija/RTL

Poruku je na svom Twitteru objavio grad Yokohama, a prije nego je tweet, pripremljen unaprijed i objavljen slučajno, izbrisan, za njim je uslijedio drugi s kratkom isprikom.

10.4.2013.
11:26
Ilustracija/RTL
VOYO logo

Japanski grad Yokohama pogreškom je objavio na Twitteru da je Sjeverna Koreja ispalila raketu, za što se odmah ispričao.

U poruci koja se pojavila ujutro na službenom računu grada Yokohame na Twitteru piše: "Ispaljivanje rakete: ovdje grad Yokohama. Kako navodi xx, u xx sati i xx minuta (znači maloprije), iz Sjeverne Koreje je ispaljena raketa. Molimo vas da pratite informacije putem radija i televizije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego je tweet, pripremljen unaprijed i objavljen slučajno, izbrisan, za njim je uslijedio drugi s kratkom isprikom: "Netočna informacija: upravo smo pogreškom poslali informaciju o ispaljivanju rakete. Objavljujemo ispravak. Molimo da uvažite našu ispriku". Na ovu drugu poruku bilo je gotovo 3.000 komentara, uglavnom podrugljivih.

Južna Koreja i SAD podigli stupanj pripravnosti

Račun Twitter@yokohama_saigai grada Yokohame služi uglavnom za upozoravanje stanovnika na opasnost, primjerice na potres, tajfun ili tsunami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak ga je pratilo više od 40.000 osoba. To nije puno s obzirom da grad ima 3,69 milijuna stanovnika, najviše poslije Tokija, ali je dovoljno da izazove velik domino efekt na internetu i potakne kritike gradske vlasti.

Japan je trenutačno u "stanju pripravnosti", kako je rekao ministar obrane, zbog očekivanog raketnog pokusa Sjeverne Koreje. Izvori u južnokorejskoj vladi rekli su da je moguć i novi nuklearni pokus Pjongjanga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo