SKANDAL U KARLOVCU / Službenica krala novac od povrata poreza

Image
Foto: PIXSELL/ILUSTRACIJA

USKOK je podigao optužnicu protiv Karlovčanke koja je kao zaposlenica Porezne uprave na krivotvorenim nalozima za povrat poreza "zaradila" više od 73 tisuće kuna.

7.8.2012.
17:37
PIXSELL/ILUSTRACIJA
VOYO logo

Nakon provedene istrage USKOK je Karlovčanku, pred Županijskim sudom u Zagrebu, optužio za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave te predložio da joj se oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Optužnicom ju se tereti da je od svibnja 2009. do kolovoza 2010. dok je kao službenica karlovačke Porezne uprave bila zadužena za rad na evidenciji poreznih obveznika u poljoprivredi te obračun i isplatu preplaćenih iznosa poreza i doprinosa, sačinila lažne naloga za povrat poreza u koje je upisala svoj broj tekućeg računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac je na taj način uplaćen na njezin račun umjesto na račune devetero drugih građana, izvijestio je USKOK na svojim internetskim stranicama.

"Potom je sačinila devet naloga za plaćanje gotovine samoj sebi po osnovi povrata pogrešne uplate poreza na dohodak i doprinosa mirovinsko-invalidskog osiguranja, koje uplate nisu izvršene te joj povrat nije niti pripadao", kažu u USKOK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da se osumnjičena na taj način domogla "nepripadne materijalne koristi" od 73.607 kuna koje će, bude li pravomoćno osuđena morati vratiti u državni proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo