spas iz eu / Španjolskoj prvih 30 milijardi eura pomoći ovaj mjesec

Image
Foto: PIXSELL

Ministri financija eurozone dogovorili su se u noći na utorak o načinu pomoći Španjolskoj, po kojem će prvih 30 milijarda eura kredita dobiti do kraja ovog mjeseca, rekao je predsjednik euroskupine Jean-Claude Juncker.

10.7.2012.
10:03
PIXSELL
VOYO logo

"Postigli smo politički dogovor o prijedlogu memoranduma za pomoć španjolskom financijskom sektoru", rekao je predsjednik euroskupine Jean-Claude Juncker nakon devetosatnog sastanka.

Pomoć se daje uz uvjete, za financijski sektor općenito i za svaku bankarsku ustanovu. S druge strane, eurozona pristaje da se Španjolskoj, zbog gospodarskih teškoća u kojima se našla, dopusti da svoj javni deficit smanji na 3 posto tek 2014., umjesto 2013., rekao je u ponedjeljak Claude Juncker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri financija sedamnaestorice donijeli su ujedno i odluku koja se s nestrpljenjem očekuje već više mjeseci, u vezi s imenovanjem njegova nasljednika na dužnosti predsjednika euroskupine.

Odlučili su produljiti mu mandat za još dvije i pol godine. No Juncker je sam rekao da će otići 'puno prije kraja mandata, do kraja ove ili početkom iduće godine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo