okončana drama u istanbulu / Specijalci ubili otmičare, turski tužitelj u bolnici podlegao ozljedama

Image
Foto: Twitter

Policija je pokušala ući u tužiteljev ured, no u tom trenutku iz njega su se začula dva pucnja. Cijela zgrada je evakuirana, a na snazi su maksimalne mjere sigurnosti

31.3.2015.
14:27
Twitter
VOYO logo

Radikalna militantna skupina DKHP-C ušla je u sudnicu u Istanbulu te zatočila tužitelja MehmetaSelimaKiraza. Prijete da će ga ubiti ako se ne ispune njihovi zahtjevi do 15:35 sati po lokalnom vremenu.

Policija je pokušala ući u njegov ured, no u tom trenutku iz njega su se začula dva pucnja. Cijela zgrada je evakuirana, a na snazi su maksimalne mjere sigurnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talačka kriza cijelog je popodneva prošla bez novih informacija, no nešto iza 20 sati po lokalnom vremenu na mjestu događaja su se čuli pucnjevi i eksplozije, a iza zgrade se počeo uzdizati dim, piše Reuters. 

Kako piše Hurryet, dvojica otmičara iz ljevičarske skupine ubijena su u akciji specijalaca, a oteti tužitelj Mehmet Selim Kirazodvezen iz zgrade je izveden s teškim tjelesnim ozljedama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan čestitao je sigurnosnim snagama na izvedenoj akciji, nakon čega je potvrdio kako je Kiraz od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici. Prema njegovim riječima, Kiraz je pogođen čak pet puta, od čega tri puta u glavu.

Tijekom cijelog popodneva ispred zgrade su bila brojna vozila specijalaca, a akcija je navodno pokrenuta nakon što su propali pregovori s otmičarima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Revolucionarna fronta narodnog oslobođenja (DHKP-C) objavila je fotografiju tužitelja s pištoljem uperenim u glavu i najavila da će ga ubiti u 14.36 minuta po srednjoeuropskom vremenu, tri sata nakon što su upali u zgradu, ako se ne ispune njihovi zahtjevi.

Kiraz je vodio istragu o ubojstvu BerkinaElvana, tinejdžera koji je preminuo u ožujku prošle godine nakon što je 269 dana proveo u komi. U komu je pao zbog posljedica ozljeda koje mu je nanijela policija tijekom masovnih prosvjeda protiv premijera RecepaErdogana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elvan se slučajno našao na ulici u tom trenutku, a policija ga je pogodila suzavcem u glavu.

U prijenosu uživo DHKP-C zahtijeva da policajac odgovoran za Elvanovu smrt prizna svoj zločin te da mu se sudi na 'narodnom sudu'. Drugi zahtjev je da se odbace optužnice protiv svih uhićenih na prosvjedu povodom njegove smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj sin je mrtav, ne želim da i drugi umru. Pustite ga", izjavio je Berkinov otac Salim.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo