NISAM OKA SKLOPIO / Split: Ta divna tropska noć

Image

Split se u noći na petak kuhao na 29 stupnjeva, a u podne je u Kninu izmjereno 35 Celzijevih stupnjeva. Opasno visok indeks UV zračenja.

17.7.2009.
11:15
VOYO logo

ZAGREB -  Splićani su proteklu noć proveli na tropskoj vrućini. U petak, u dva sata ujutro, u gradu pod Marjanom izmjereno je čak 29 Celzijevih stupnjeva. Vrućina ne popušta ni tijekom dana, pa se u Dubrovniku živa već u šest sati ujutro popela na 30 stupnjeva. U podne najtopliji je bio Knin koji se "pržio" na 35 stupnja, a samo stupanj manje izmjereno je u Rijeci, Splitu i Pločama.

Tijekom dana bi temperature mogle narasti i do 40 stupnjeva. Meteorolozi zato upozoravaju da treba što je moguće više izbjegavati boravak na suncu te piti puno tekućine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i opasnije od vrućine je veoma visoko UV zračenje. Za Hrvatsku je predviđen indeks 9 od mogućih 11. To znači da koža za čak deset minuta boravka na suncu može izgorjeti. Tijekom ovakvih dana znatno se povećava opasnost od štetnih posljedica odnosno od zloćudnih bolesti kože.

U subotu se očekuje prolazno jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, grmljavinom i osvježenjem. Glavnina u noći i prijepodne na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici, sredinom dana u sjeverozapadnom području, a poslijepodne u Slavoniji i Dalmaciji. Ponegdje će biti jačeg grmljavinskog nevremena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo