TRIJUMF U SKOPLJU / Rakitić golčinom s 40 metara donio pobjedu Hrvatskoj!

Image
Foto: Arhiva/PIXSELL

U trećoj službenoj utakmici protiv Makedonije u Skoplju Hrvatska je prvi put osvojila sva tri boda i tako uvelike pojačala izglede za odlazak na SP u Brazil, a junak pobjede bio je Ivan Rakitić s golom i asistencijom.

12.10.2012.
21:30
Arhiva/PIXSELL
VOYO logo

U kvalifikacijskoj utakmici skupine A za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine Hrvatska je na stadionu Filipa II Makedonskog u Skoplju svladala Makedoniju sa 2-1 (1-1).

Strijelci: 1-0 Ibraimi (16), 1-1 Ćorluka (33), 1-2 Rakitić (60).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 30.000 gledatelja sudio je Rasmussen iz Danske.

U trećoj službenoj utakmici protiv Makedonije u Skoplju Hrvatska je prvi put osvojila sva tri boda i tako uvelike pojačala izglede za odlazak na SP u Brazil, a junak pobjede bio je IvanRakitić s golom i asistencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak susreta obilježile su brojne pogreške s obje strane, a prvi udarac na vrata ujedno je bio i pogodak. Nažalost, do njega su u 16. minuti stigli domaćini. Sudac nije vidio kako je Pandev odgurnuo Vukojevića u borbi za loptu, u nastavku akcije do nje stigao Ibraimi i preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora svladao Pletikosu.

Primljeni pogodak "probudio" je naše igrače koji su zaigrali daleko ozbiljnije, a to je rezultiralo s nekoliko opasnih situacija pred makedonskim vratima i, što je važnije, izjednačujućim golom. Da je vrlo raspoložen za izvođenje prekida Rakitić je najavio u 25. minuti kada je njegov korner s lijeve strane pronašao Jelavića na drugoj vratnici, ali udarac glavom našeg napadača s pet metara otišao je preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku iz igre naša je reprezentacija imala u 31. minuti, ali na ubačaj Mandžukića Perišić je bio prenizak, dok je Rakitić bio prekratak prilikom uklizavanja na drugoj vratnici.

Ipak, u 33. minuti stiglo je poravnanje. Ponovno je Rakitić izveo korner s lijeve strane na drugu vratnicu, a tamo je nečuvan ostao Vedran Ćorluka koji je imao vremena primiriti loptu i zatim ju smireno poslati u bliži kut Bogatinova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonski vratar Martin Bogatinov iskazao je nesigurnost u 44. minuti kada je krajnjim naporom u korner izbacio dalekometni pokušaj Rakitića iz slobodnog udarca. No, što mu nije uspjelo u 44. minuti, Rakitiću je uspjelo u 60. Veznjak Seville izveo je slobodan udarac potpuno iskosa s lijeve strane sa 40-ak metara udaljenosti od gola, a lopta je preletjela loše postavljenog Bogatinova i završila u mreži.

Do kraja susreta Hrvatska je mogla povećati prednost, ali naši napadači nisu se najbolje snašli u završnici. U 77. minuti Rakitić je odlično proigrao Kalinića, ali udarac našeg napadača sa 15-ak metara je prohujao pored vratnice. U 89. minuti Badelj je promašio iz izgledne situacije nakon još jednog kornera Rakitića, da bi Srna u posljednjoj minuti sudačke nadoknade iz slobodnog udarce pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri odigrane utakmice Hrvatska ima sedam bodova, a prigodu za povećanje bodovnog salda imat će već u utorak kada u Osijeku dočekuje Wales (20 sati).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo