DRAMA U SWANSEAJU / Kakav preokret u Walesu: Lovren i Dudu donijeli Hrvatskoj tri boda!

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijskoj je utakmici skupine A za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Swanseaju svladala Wales sa 2:1.

26.3.2013.
22:36
PIXSELL
VOYO logo

U svom šestom nastupu u ovom ciklusu kvalifikacija Hrvatska je ostvarila petu pobjedu i tako zadržala bodovni priključak s Belgijom, oba sastava imaju po 16 bodova, te će odlučivati o tome koja će se reprezentacija izravno plasirati na SP, a koja će u dodatne kvalifikacije.

Domaća je reprezentacija s više energije krenula u dvoboj, ali u otvaranju utakmice nije stvorila opasniju situaciju pred Pletikosom. Prvu veliku prigodu imala je Hrvatska u 13. minuti nakon odlične kombinacije Modrića, Mandžukića i Eduarda, Sammir je pucao sa 20-ak metara, ali lopta je nakon što je dodirnula jednog domaćeg obrambenog igrača prohujala pored vratnice. Nakon kornera koji je uslijedio, Lovren je uspio dobro centrirati, no udarac glavom Eduarda s pet metara sjajno je obranio Myhill.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Kazna za taj promašaj stigla je u 21. minuti. JoeLedley se ubacio u naš kazneni prostor, tamo je stiglo do laganog kontakta između njega i Lovrena, a talijanski sudac Banti je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je najbolji velški igrač GarethBale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvog poluvremena više su izglednih prilika imali domaćini, dva je puta Pletikosi prijetio Bale, prvo je u 35. minuti njegov udarac sa 16 metara naš vratar uspio odbiti, dok je u 38. minuti nakon kontre iz samo tri dodavanja Bale izbio sam pred Pletikosu, ali je u punom trku pokušao potkopati loptu koja je otišla preko gola.

Jedinu šansu za Hrvatsku u završnici prvog poluvremena imao je Mandžukić, ali nakon dugog sprinta pucao je iskosa s desne strane pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

U prvih 15-ak minuta drugog poluvremena Hrvatska je napravila više izglednih situacija nego u čitavom prvom, ali nije uspjela postići izjednačujući gol. Prvo je u 53. minuti Eduardo ponovno pokušao glavom, ovoga puta nakon kornera Srne, ali lopta je prošla pored vratnice. Domaći vratar Myhill posebno se istaknuo u 60. minuti kada je bravurozno s gol-linije izvadio pokušaj Srne koji je na putu do gola promijenio smjer udarivši u blok nekog od obrambenih igrača. Odmah u sljedećoj akciji Modrić je prošao po desnoj strani i poslao prizemnu loptu u domaći peterac, ali tamo nitko nije reagirao kako bi ju skrenuo u mrežu.

Hrvatska je izjednačila u 77. minuti i to baš u trenucima kada se činilo kako je Wales uspio uspostaviti terensku ravnotežu. Lopta je došla do Mandžukića na rubu kaznenog prostora, njegov je pokušaj bio blokiran, ali naš se napadač uspio izboriti za novi pokušaj, vratio je loptu Lovrenu, a ovaj je odmah pucao s više od 25 metara i lopta je završila u mreži iznenađenog Myhilla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku za potpuni preokret imao je Olić u 83. minuti nakon što ga je u srcu kaznenog prostora pronašao Rakitić, no loše je pucao. Ipak, što nije uspjelo u 83., uspjelo je u 87. minuti. Ovoga je puta s lijevog krila ubacio Olić, a Eduardo je prvo prsima primirio loptu, te zatim sa 10 metara "probio" Myhila kojemu je lopta prošla kroz noge.

Nažalost, pobjedu u Swanseaju Hrvatska je platila i sa žutim kartonima Ćorluke i Modrića koji će zato propustiti utakmicu 7. lipnja protiv Škotske u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i da je u Novom Sadu Srbija sa 2:0 pobijedila Škotsku, dok je Belgija na svom terenu dobila Makedoniju 1:0.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo