Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Komentar Šprajca o Ogieru: Obično glupe izgovore imaju vozači, ali eto, za Ogiera se i sama policija potrudil...

Policijski šef koji je napisao kaznu Ogieru objašnjava kako je za bijeg od policije kriva buka pa se Ogier i policajac nisu uspjeli dobro razumjeti

Zoran Šprajc/ 26.4.2021. u 22:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vozaču Audija koji je skrivio nesreću u Dubravi nesumnjivo prijete velike kazne, ali da je recimo višestruki svjetski prvak u reliju uz kaznu bi dobio i puno uvažavanje naše hrvatske policije koja bi se s njim pri tome i rado fotografirala. 

To se eto dogodilo Sebastianu Ogieru, pobjedniku prvog WRC Croatia Rallyja, koji je dobio kaznu od 8000 kuna za izazivanje nesreće neposredno prije početka utrke i još 3000 kuna zbog prolaska kroz crveno nakon utrke. U Hrvatskoj ne smije voziti šest mjeseci. 

A kaznila ga je i Međunarodna automobilistička organizacija sa 7000 eura. Kaznu koju mu je uručio MUP je platio, a potom se i fotografirao s policajcima. Podsjetimo, prvo je skrivio prometnu nesreću, nakon čega je umalo pregazio policajca koji ga je zaustavio, pobjegao s mjesta nesreće, a nakon utrke vozeći gradom je prešao kroz crveno.

Policijski šef koji je napisao kaznu Ogieru objašnjava kako je za bijeg od policije kriva buka pa se Ogier i policajac nisu uspjeli dobro razumjeti, pogotovo jer policajci ne govore engleski, a Ogier ne govori hrvatski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dakle obično glupe izgovore imaju vozači uhvaćeni u prekršaju, ali eto za Ogiera se i sama policija potrudila naći glupi izgovor, obzirom da je na snimci jasno vidljivo kako policajac želi spriječiti vozilo da napusti mjesto nesreće, a to je jasno razumljivo na svim jezicima svijeta. 

Ali evo gledajte i učite kako se to radi i što policiji treba reći kad pobjegnete s mjesta nesreće, poduku drži načelnik Druge postaje prometne policije u Zagrebu, a ako tko zna on zna.

Upravo se čita

"Ne da oni nisu znali nego da se nisu uspjeli sporazumjeti na engleskom jeziku jer policijski službenici, činjenica je, nisu aktivni govornici engleskog jezika. Zbog te situacije, što aktivno ne govore, ako i zbog ostalih okolnosti, buke, jednostavno nisu uspjeli uspostaviti aktivnu komunikaciju", rekao je načelnik II. postaje prometne policije Zagreb Josip Medved.

Zoran Šprajc/ 26.4.2021. u 22:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba