Od ruskog medvjeda do Bidena / Milanović identično kao Farage, Bolsonaro i T. Carlson. Predsjednik RH kao proruska desnica svijeta

Image
Foto: RTL Direkt

Ni Bolsonaro, ni Orban, ni Farage nisu rekli da Finskoj i Švedskoj treba blokirati ulazak u NATO, ali zato Zoran Milanović jest

3.5.2022.
22:38
RTL Direkt
VOYO logo

Primjer prvi. Europa i NATO "pikaju bijesnog ruskog medvjeda sa štapom". Zvuči vam kao nešto što je rekao Zoran Milanović? E pa tu frazu već godinama ponavlja jedan od kreatora Brexita Nigel Farage. A onda je prošli tjedan, kad je govorio o ulasku Finske i Švedske u NATO, hrvatski predsjednik rekao isto to, samo se medu ne pika štapom nego penkalom.

Primjer drugi. "Mi trebamo ostati neutralni, trebamo gledati interes Mađarske, odnosno Brazila." Od početka ruske invazije to govore mađarski premijer Viktor Orban i brazilski predsjednik Žair Bolsonaro, obojica rado viđeni gosti Kremlja. I Milanović u svojim tiradama ponavlja da trebamo gledati svoje interese. "Mali ne mogu biti za stolom kada se veliki tuku, nego sa strane", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjer treći. "Ovo nije kriza Ukrajine i Rusije, to ima veze s dinamikom unutarnje politike Joea Bidena", govorio je Milanović još u siječnju, a sinoć velika tv ikona američke desnice, voditelj Tucker Carlson. Ponavlja identičnu frazu "Rat je Bidenova osveta Putinu".

I tako imamo predsjednika koji kaže da nije proruski orijentiran, ali govori isto što i proruska desnica svijeta. Ali danas je hrvatski predsjednik otišao korak dalje. Ni Bolsonaro, ni Orban, ni Farage nisu rekli da Finskoj i Švedskoj treba blokirati ulazak u NATO, ali zato Zoran Milanović jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo