Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
KOMENTAR ŠPRAJCA

Naš stand up predsjednik ne zna da se Austrijanci žrtvuju zbog sezone. Hrvatska će za Božić u lockdown, a 'fa...

U Austriji ovako glupe i fašističke mjere, kako kaže naš stand-up predsjednik, uvode jer im uskoro počinje glavna turistička sezona

Zoran Šprajc/ 22.11.2021. u 22:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Obzirom da je naš stand-up predsjednik pozvao na raport austrijskog veleposlanika, ali ga nije on primio nego njegov savjetnik Neven Pelicarić, veleposlanik Jozef Markus Vuketić našem predsjedniku se nije imao priliku izravno opravdati zašto u Austriji uvode tako oštre mjere pa ćemo mu to objasniti mi. Ipak smo svi nekad bili podanici iste monarhije pa valjda i nešto znamo.

Naime, u Austriji ovako glupe i fašističke mjere, kako kaže naš stand-up predsjednik, uvode jer im uskoro počinje glavna turistička sezona. Jer ako predsjednik ne zna, Austrija nema more nego im za razliku do nas najveće novce donose skijanje, planine i gore.

Lika je u odnosu na Švedsku puna kao Tokio

Pa su odlučili žrtvovati dio predsezone kako bi maksimalno suzbili epidemiju i spremni dočekali punu turističku sezonu. Dakle, ta glupa fašistička država će božićne blagdane i početak skijaške sezone dočekati otvorenih vrata i novčanika dok će naša pametna država s dugom demokratskom tradicijom, kraćom od Albanije, to blagdansko vrijeme vjerojatno provesti kako priliči - uz svoje ognjište, u lockdownu.

Obzirom da predsjednik očito nije dugo vidio ni švedskog veleposlanika pa mu nitko nije uspio objasniti zašto Švedska ima blaže mjere od Austrije i nekih drugih zemalja evo što nam je poznato iz priča hrvatske emigracije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Naime, društveni običaji u Šveđana su takvi da im ni najluđe svadbe nemaju više od 12 uzvanika, a ni najbolji mrtvac na svom sprovodu ne može okupiti više od troje ljudi.

Osim toga gustoća naseljenosti u velikom dijelu zemlje im je takva da su naša Lika i Gorski kotar u odnosu na Švedsku puni kao Tokio.    

Zoran Šprajc/ 22.11.2021. u 22:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču