ŠPRAJCOV KOMENTAR / Pranjkoviću bi trebalo isplatiti 140.000 kn jer je skrenuo pozornost s afere o Frki-Petešiću. Na euro sad definitivno trebamo staviti magarca

Nakon ove besmislene afere od koje smo napravili majku svih afera Zvonimir Frka-Petešić može potpuno odahnuti i mladom Pranjkoviću svih 140.000 kuna isplatiti

7.2.2022.
22:45
VOYO logo

Nakon što je Stjepan Pranjković odustao od svega sad se svi pitaju što bi trebalo učiniti. Pa prije svega trebalo bi Pranjkoviću isplatiti svih 140.000 kuna jer je za razliku od Vlade, HNB-a i čak dvije Komisije, za novac i dizajn on jedini odradio svoj posao kako treba: potpuno je skrenuo pozornost s afere o Frki-Petešiću

Podsjetimo riječ je o jedinom hrvatskom dužnosniku iz Zagreba kojemu stan i režije plaćaju hrvatski porezni obveznici. Ne plaćamo to ni premijeru ni predsjedniku, ni predsjedniku Sabora koji su također iz Zagreba ali eto plaćamo Zvonimiru Frki-Petešiću. Jer zašto bi on kao svi ostali zagrepčani dizao kredit za kupnju kuće ili stana ili plaćao  najam za život u stanu kad na raspolaganju ima stotine državnih stanova za pet kuna kvadrat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije stoga slučajno da je Stjepan Pranjković stvarajući aferu koja će skrenuti pozornost s afere Frke-Petešića za motiv kune na kovanici eura stavio upravo kunu iz Škotske, koja zapravo simbolizira Škota u Frki-Petešiću. 

Uostalom po čemu se razlikuje ta škotska kuna od naše hrvatske kune osim što je škotska. Jer podsjetimo i to, ovaj kunski skandal neviđenih razmjera izbio je kad se otkrilo da je Pranjkovićeva kuna na grani vrlo slična fotografiji jednog Škota koji je uslikao neku njihovu, škotsku  kunu na grani. I ta je vijest gotovo trenutno bacila u sjenu i Frku Petešiča i njegov stan i cijelu zgradu u kojoj živi. 

I složit ćemo se da je za Hrvatsku puno veći skandal da je na kovanici hrvatskog eura škotska kuna nego to što je visoki hrvatski dužnosnik, najbliži suradnik predsjednika Vlade i HDZ-a zaobišao propise i uselio u dužnosnički stan koji mu ne pripada i da u Vladi i HDZ-u tvrde da je to posve normalno. Hrvat zauzeto! Tako mi useljavamo još od 90-tih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali uz najbolju volju ne znamo kako bi trebala izgledati autentična fotografija hrvatske kune na hrvatskoj grani, jer škotska kuna trči preko grane i vjerojatno sve kune na svijetu izgledaju slično kad trče preko grane, a i grane u Škotskoj i Hrvatskoj su prilično slične. 

Doduše moguće je da kritičari ovog Pranjkovićevog nedjela smatraju da hrvatska kuna ne trči na grani nego recimo sjedi na kavi, puši cigaretu i čita Vjesnik ili ševi drugu kunu kako bi bilo što više malih kuna ali znamo već da to nije slučaj, kuna je sve manje i manje a uskoro ih uopće neće biti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako nejasno je zašto nikome nije sporno likovno rješenje Nikole Tesle, obzirom da su i dobitnici te nagrade uzeli već postojeći predložak Tesline fotografije. Dakle ako je Pranjković trebao sjediti 12 sati u grmlju da uslika neku originalnu fotografiju hrvatske kune, po mogućnosti kunu koja pije kavu, puši cigaru i čita novine, nije li i Teslu trebalo onda ponovno fotografirati za tako važnu stvar kao što je promocija Hrvatske, premda je Tesla zapravo Srbin ali ok boljeg Hrvata od Srbina na lageru valjda nije bilo. 

Snimiti autentičnu fotografiju Nikole Tesle danas bi bilo prilično teško, premda doduše ne i nemoguće. Zato je čovjek i ugasio struju na promociji svog lika jer u tom cirkusu nije želio sudjelovati ali izgleda da to nitko nije shvatio. 

Uglavnom nakon ove besmislene afere od koje smo napravili majku svih afera Zvonimir Frka-Petešić može potpuno odahnuti i mladom Pranjkoviću svih 140.000 kuna isplatiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer će do kraja mandata na državnom stanu i režijama gospodin Frka-Petišić uštedjeti barem 360.000 kuna. A Hrvati bi kao nacionalni simbol na kovanicu eura umjesto kune sad definitivno trebali staviti - magarca.   

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo