Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TREĆE DIJETE

Šprajcov komentar: 'U godini tigra i novih izazova premijer se uhvatio i jednog osobnog. Mlađi parovi stvarno...

Uz sedmogodišnjeg dječaka Marija i četverogodišnju djevojčicu Milu obitelj Plenković iznimno se raduje skorom dolasku trećeg djeteta, kažu iz Banskih dvora

Image
Foto: RTL Direkt
Zoran Šprajc/ 1.2.2022. u 22:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Počela je godina tigra te vrijeme velikih promjena i ispunjenja želja. U Kini se naime tigar smatra kraljem svih životinja, simbol snage i hrabrosti.

Kineska Nova godina je najvažniji dan u godini za 2 i pol milijarde ljudi koji u njezinu čast danas nose novu crvenu odjeću. Kinezi nemaju običaj davati poklone nego si darivaju novac u crvenim kuvertama. Na meniju je "sveta hrana", a to su za njih: svinjetina, piletina, riba. Glavni specijalitet je patka.

Kineska nova godina obilježava se kroz dva tjedna praznika po svim zemljama Azije i svijeta gdje žive Kinezi pa tako i kod nas. Bili smo na kinesko-zagrebačkom partyu da vidimo kako oni obilježavaju ovaj dan. 

Xiaotong Chen-Li, vlasnica kineskog restorana govori kako će godina tigra donijeti puno sreće, bogatstva i zdravlja. Riječ je, kaže, o tradicionalnom slavlju, obiteljskom, kao duh Božića, pojašnjava pa zaključuje da se slavi 15 dana od danas,a nakon toga svi opet odlaze na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A eto baš u godini Tigra i novih izazova, predsjednik Vlade Andrej Plenković se uhvatio i jednog velikog osobnog izazova. RTL je doznao kako će premijer uskoro po treći put postati tata. Supruga Ana Maslać Plenković nalazi se u trećem mjesecu trudnoće, potvrdili su nam iz Banskih dvora. Kažu kako se uz sedmogodišnjeg dječaka Maria i četverogodišnju djevojčicu Milu obitelj Plenković iznimno raduje skorom dolasku trećeg djeteta. Premijer inače ima 51 godinu života, supruga 9 godina manje, pa mlađi parovi stvarno više nemaju izgovora da se ne prime posla. 

Zoran Šprajc/ 1.2.2022. u 22:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču