LORENCIN ZA RTL DANAS / 'Spremni smo za novu sezonu, sve glavne aktivnosti su odrađene'

Neslužbene procjene Turističke zajednice kažu da samo za Uskrs hotele na Jadranu puni 70 tisuća gostiju. Hoće li 2015. donijeti najviše eura u povijesti - prognozirao je gost RTL-a Danas, ministar turizma Darko Lorencin

5.4.2015.
18:59
VOYO logo

Uskrs znači i početak turističke predsezone, koja pokazuje da bi i sezona mogla biti odlična.

Neslužbene procjene Turističke zajednice kažu da samo za Uskrs hotele na Jadranu puni 70 tisuća gostiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li 2015. donijeti najviše eura u povijesti - prognozirao je gost RTL-a Danas, ministar turizma DarkoLorencin

Uskrs je najavio odličnu sezonu u Dubrovniku, vidjeli smo i prognoze za cijelu Hrvatsku. Jesmo li spremni - ipak je Uskrs ove godine dva tjedna ranije nego prošle?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno da smo spremni. Sezona se počela pripremati još u lipnju prošle godine. Sve glavne aktivnosti su odrađene. Veliki dio posla ostaje još za odraditi u ovoj fazi predsezone kako bi osigurali da ovaj glavni dio bude što bolji.

Što mislite da je razlog tako velikom prilivu gostiju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega, sve ove dosadašnje kampanje. Sve ono što su od lokalne, regionalne pa do nacionalne razine svi turistički djelatnici u javnom sektoru pripremili, a posebno nove investicije koje se iz godine u godinu upuštaju gdje privatni sektor diktira kvalitetu i to nam dovodi goste koji se ponovno vraćaju.

Očekivanja su iz sezone u sezonu sve veća. Hoćemo li ove godine premašiti rekordne 2008., odnosno 2014.? Koliko će ti "novi turistički proizvodi" - PPS i Hrvatska 365 donijeti novca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad govorimo o Hrvatskoj 365, onda možemo pogledati unatrag prosinac, siječanj i veljaču kad je bilo 8, 19 i 15 posto više noćenja. Očekujemo za dva-tri dana i podatke za ožujak. To nam već daje naznaku da je program Hrvatska 365 dala rezultate i da će ga dati. Tek sada dolaze na vidjelo neke stvari koje mogu bolje i kvalitetnije pripremiti destinacije za naše turiste.

Hoće li se ove godine povećevati boravišna pristojba?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, ove godine nikako. Radimo novi Zakon o turističkim zajednicama i novi Zakon o boravišnoj pristojbi. Ono što želimo postići je kroz javnu diskusiju doći do konsezusa i dogovoriti se, pogotovo sada kad vidimo kako neke stvari funkcioniraju u pripremi pred i posezone kada moramo privući što veći broj turista.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo