OZBILJNA PRIJETNJA / Spriječen atentat na Tadića i Dodika?

Image
Foto: PIXSELL

Pojedini mediji u Republici Srpskoj raspisali su se o uspješnoj akciji tamošnjeg MUP-a koji je, čini se, na vrijeme spriječio teroristički napad ili atentat na Milorada Dodika i Borisa Tadića.

10.1.2012.
14:07
PIXSELL
VOYO logo

Glasnogovornica MUP-a RS Mirna Šoja pojasnila je kako je oružje pronađeno tijekom protudiverzijskog pregleda dvorane "Borik" u nedjelju poslije podne.

"S obzirom na količinu i vrstu pronađenog oružja ono bi, da je uporabljeno, moglo ozbiljno ugroziti sudionike i goste akademije", kazala je Šoja.

Nije međutim navela o kakvom se točno naoružanju radi. Pojedini mediji u RS tvrde da je MUPRS-a na vrijeme “spriječio teroristički napad” ili “atentat na Milorada Dodika i Borisa Tadića.

Policija trenutačno provodi istragu o tome slučaju i saslušala je više osoba.

Na akademiji održanoj u ponedjeljak, uz Tadića i Dodika bili su i predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković, ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, srpski patrijarh Irinej te gotovo svi visoki dužnosnici u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine i RS iz reda bosanskih Srba.

Akademija je održana u znak sjećanja na 9. siječnja 1992. godine, kada su srpski zastupnici u skupštini tadašnje SR BiH odlučili proglasiti samostalnu srpsku republiku unutar BiH, što je bio uvod u rat u toj zemlji.

Podsjećanje na taj datum snažno je kritizirano u Sarajevu, posebice zbog činjenice da je dio proslave bilo i veličanje osoba optuženih za najteže ratne zločine poput Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo