BITKA ZA ISTRU / 'Sramota je što SDP nema svog kandidata'

Image
Foto: RTL

Na pitanje novinara zašto IDS još uvijek nije isključio Damira Kajina, iz stranke kažu kako IDS nije stranka koja se ponaša na način da se nekoga isključi ili izbacuje, već je stranka koja je ponudila opciju kandidiranja i opciju da svaki član zadovolji svoje ambicije unutar stranke.

30.12.2012.
12:00
RTL
VOYO logo

PULA - Član Predsjedništva IDS-a i labinski gradonačelnik TulioDemetlika izjavio je u nedjelju u Puli kako je sramotna i zabrinjavajuća činjenica da SDP, kao trenutačno najjača stranka na državnoj razini, nema svog kandidata za istarskog župana na idućim lokalnim izborima, već će poduprijeti moguću kandidaturu DamiraKajina.

"To je samo dokaz da je IDS u proteklih dvadeset godina stvorio toliko kvalitetnih kadrova da i druge stranke u njima vide moguće kandidate za župana", rekao je na konferenciji za novinare Demetlika .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući na traženje novinara odluku SDP-a da će poduprijeti Damira Kajina ako se on kandidira za župana Istarske županije, IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego kazao je kako "tzv. demokracija unutar SDP-a nije nikako dobra".

Ustvrdio je kako "činjenica da povjerenica SDP-a u Istri praktički nagovara Kajina na izlazak iz IDS-a, predstavlja jednu apsurdnu situaciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo zbog takvih grandioznih koalicija i najava, ljudi nebrojeno puta nisu izašli na birališta jer su očito siti politikanstva", kazao je Flego dodavši kako ove "velike najave neće rješiti problem više od devet i pol tisuća nezaposlenih u Istri" već će to učiniti isključivo konkretni projekti i mjere, odnosno samo rad, a ne politikanstvo.

Potpredsjednik IDS-a BorisMiletić ocijenio je kako je IDS ove godine proveo najdemokratskije moguće izbore po principu "jedan član, jedan glas", gdje se svaki kandidat IDS-a mogao kandidirati za funkciju istarskog župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo svoj statut, imamo svoj program rada, idemo svojim putem a svaki od članova može izabrati neki svoj drugi put i sretno mu bilo", poručio je Miletić dodavši kako će IDS iznaći načina da i dalje ima svoj Klub zastupnika, s Kajinom ili bez njega.

Po njegovim riječima saborski mandat je izborni i osobni, a da li će, kako je rekao, "osoba biti moralna i vratiti mandat stranci preko koje je ušla u Hrvatski sabor, govori najviše o toj osobi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara zašto IDS još uvijek nije isključio Damira Kajina iz stranke Miletić je odgovorio kako IDS nije stranka koja se ponaša na način da se nekoga isključi ili izbacuje, već je stranka koja je ponudila opciju kandidiranja i opciju da svaki član zadovolji svoje ambicije unutar stranke.

Osvrnuvši se na 2012. godinu, Miletić je ocijenio kako IDS danas predstavlja najstabnilniju političku snagu u Hrvatskoj te ima oko šest tisuća članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flego je dodao kako je Istarska župana usprkos krizi realizirala brojne projekte i trenutačno je "najspremnija regija u Hrvatskoj za prihvaćanje sredstva iz europskih fondova".

"To je rezultat dugogodišnjeg rada IDS-a i pripreme velikog broja konkretnih projekata", zaključio je Valter Flego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predstojeće lokalne izbore u Istarskoj županiji SDP ide u koaliciji s HNS-om i HSU-om, ali ne i s IDS-om, a za župana će poduprijeti Damira Kajina, ako se on kandidira. Odluku o tome donijeli su jučer predsjednici općinskih i gradskih organizacija SDP-a u Istri na sastanku održanom u Pazinu kojim je predsjedavala povjerenica stranke u Istri AdaDamjanac, a nazočan je bio i glavni tajnik SDP-a IgorDragovan.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo