TIJELIMA BLOKIRAJU CESTE / Srbija za mirno rješenje, ali neće priznati Kosovo

Image

Stanje na graničnim prijelazima između Kosova i Srbije danas je mirno, a kosovski Srbi nastavljaju blokirati prometnice.

30.7.2011.
19:20
VOYO logo

PRIŠTINA - Gotovo četiri sata trajali su pregovori zapovjednika KFOR-a i srbijanskog tima u selu Rudare na sjeveru Kosova.

Tijelima kosovski Srbi blokirali su put konvoju. Tek iza 20 sati u petak naoružani pripadnici KFOR-a, koji su prevozili hranu i vodu za  postrojbe na granici mirno su se vratili natrag.

KFOR je sinoć na graničnom prijelazu Jarinju više od pola sata zadržavao srbijanski pregovarački tim detaljnim pregledom automobila.

Delegacija je krenula u Beograd na izvanrednu sjednici Skupštine Srbije o krizi na Kosovu te nisu propustili priliku još jednom za krizu su optužili vlasti u Prišitini.

"Njihov cilj je bio da se izmijeni realno stanje na terenu da se unese nemir među srpskog stanovništvo. Taj cilj su namjeravali postići izazivajući incidente, pokušavajući isprovocirati reakcije srpskog stanovništva i otežati međunarodnu poziciju Srbije", izjavio je srbijanski premijer Mirko Cvetković.

U subotu je održana izvanredna sjednica srbijanske Skupštine o stanju na Kosovu. Nakon višesatnog zasijedanja poruka Prištini je ostala ista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Predsjednik Tadić i dalje ponavlja kako traži mirno rješenje, ali Kosova se ne žele odreći.

"Priština je pribjegla nasilju, a Beograd nije. To mora biti zabilježeno i mi želimo nastaviti dijalog, ali da bismo nastavili dijalog moramo vratiti situaciju tamo gdje smo počeli prije intervencija", naglasio je Boris Tadić.

Stanje na graničnim prijelazima za sada je mirno, a Srbi sa sjevera Kosova nastavili su blokirati ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo