ZA MIRNO RJEŠENJE / Srbijanska Skupština usvojila Deklaraciju o Kosovu

Image

Srbijanska Skupština je nakon jedanaestosatnog zasjedanja usvojila Deklaraciju o aktualnom stanju na Kosovu. Deklaracija osuđuje sve oblike nasilja i poziva na mirno rješenje aktualne krize

31.7.2011.
10:05
VOYO logo

BEOGRAD - Zastupnici i zastupnice Skupštine Srbije, nakon jedanaestosatnog zasjedanja, u nedjelju oko jedan sat ujutro usvojili su Deklaraciju o Kosovu i Metohiji.

Deklaracijom se traži 'zaštitu Srba u Pokrajini i poštovanje Rezolucije UN-a 1244', prenosi RTS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Deklaracija osuđuje sve oblike nasilja i poziva na mirno rješenje aktualne krize.

Skupština Srbije zaključila je kako su privremene institucije u Prištini nasilno pokušale promijeniti realno stanje na terenu. Također, utvrdili su da pojedine međunarodne misije na Kosovu krše statusno neutralne okvire koje utvrđuje Rezolucija 1224.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasovanju je prethodilo obraćanje srbijanskog predsjednika Borisa Tadića koji je istaknuo kako su mir i stabilnost polazište politike Srbije te da se samo mirom mogu zaštiti Srbi na Kosovu.

Za usvajanje Deklaracije glasalo je čak 181 zastupnik i zastupnica, dok ih je 20 bilo protiv, četiri suzdržana, a dvoje uopće nije glasovalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za deklaraciju su bili zastupnici vladajuće koalicije, osim manjina čiji su zastupnici bili suzdržani. Također za usvajanje su bili i zastupnici opozicije, Srpske radikalne stranke, Nove Srbije te Srpske napredne stranke.

Protiv su bili zastupnici Demokratske stranke Srbije i Liberalno demokratske partije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subotnja noć na barikadama je prošla mirno, javlja RTS. Ipak nekoliko stotina Srba ostalo je čuvati prijelaz kod mjesta Rudare jer se proširio glas kako će snage KFOR-a pokušati probiti barikade.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike